Zvezda trijumfovala u Milanu, odbrana i Gedraitis doneli važnu pobedu crveno-belima 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Armani rezultatom 76:62 (23:15, 24:16, 10:16, 19:15) u utakmici 21. kola Evrolige i tako uhvatili priključak na tabeli sa timovima koji se bore za ulazak u doigravanje.

Crveno-beli su do važnog trijumfa, trećeg u poslednje četiri utakmice, stigli posle sjajne igre krajem prve i u drugoj četvrtini, koju su završili sa 16 poena prednosti 47:31).

Ekipa sa Malog Kalemegdana sada ima učinak od 9 pobeda i 12 poraza, samo jedan trijumf manje od timova koji se nalaze u prvih deset na tabeli, odnosno u zoni koja donosi plasman u doigravanje.

Domaći su prvi i jedini put na utakmici poveli trojkom Nejpira (9:6) i trener gostiju Sferopulos je u tom trenutku uveo u igru Miloša Teodosića.

Domaća publika dočekala ga je zvižducima zato što je pre dolaska u ekipu iz Beograda nastupao za Virtus, najvećeg rivala Armanija, a plejmejker crveno-belih odgovorio im je sjajnom partijom.

Iako su još u prvoj četvrtini meč zbog povreda završili Tobi i Nedović, Zvezda je u tom periodu započela seriju, koja se polovinom treće četvrtine završila sa „dva plus jedan“ poenima Gedraitisa i vođstvom od 18 poena razlike (37:19).

U drugo poluvreme gosti su ušli sa 16 poena viška (47:31), ali su igrači Armanija početkom treće četvrtine napravili seriju od 9-0 i uspeli da smanje minus na sedam poena.

Tim iz Milana poslednji put bio je blizu preokreta početkom poslednjeg perioda, kada je iskoristio činjenicu da su gosti još u prvoj četvrtini ostali bez dva važna igrača i prišli na 59:54.

Ipak, u tim trenucima Zvezda je uspela da sačuva prednost zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, pa je u poslednja dva minuta ušla sa deset poena prednosti (68:58) i praktično obezbedila pobedu.

Najefikasniji u ekipi Janisa Sferopulosa bio je Gedraitis sa 22 poena, Bolomboj je ubacio 14, dok je Teodosić uz devet poena imao i pet asistencija.

U timu iz Milana Bortolani je postigao 14 poena, a Pojtres 12 poena.

U sledećem kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde u četvrtak 18. januara dočekuju Baskoniju (19.00), dok Armani dan kasnije gostuje Valensiji (20.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari