Težak udarac za Evroligu, Gran Kanarija odustala od elitnog takmičenja 1foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Ni ugovor sa novim generalnim sponzorom nije doveo do računice kojom bi se Gran Kanariji isplatilo učešće u Evroligi.

Težak udarac dobila je Evroliga. Gran Kanarija je samo ogolila sve slabosti najelitnijeg košarkaškog klupskog takmičenja na Starom kontinentu.

Geografska udaljenost (Kanarska ostrva mnogo bliža Africi nego li Evropi) ogromni troškovi za putovanja, ali i finansijska neisplativost uečešća u Evroligi doveli su do toga da Gran Kanarija vrati kartu za učešće u najelitnijem takmičenju naredne godine.

Španski klub je stekao pravo da bude deo Evrolige naredne sezone kao aktuelni osvajač Evrokupa, međutim, njegovim odustajanjem ukazaće se prilika da Turk Telekom, kao finalista, dobije šansu da bude deo najelitnijeg ranga.

Poznajući prilike u Evroligi i lukrativni način razmišljanja vodećih ljudi, ne bi bilo iznenađujuće da klub iz Ankare ne dobije pozivnicu jer tržišno nije atraktivan (uprkos stabilnom budžetu i bogatom sponzoru), a da umesto Turk Telekoma pozivnicu dobije Valensija (najverovatnije).

Odluka je doneta većinom glasova u bordu direktora, a obrazloženje će javnosti biti dato 13. juna na konferenciji za novinare.

Konačna odluka o tome kojih 18 klubova će naredne sezone igrati u Evroligi biće donešena krajem juna. Postoje uveravanja da bi deo elite trebalo da čine i Partizan kao i Crvena zvezda međutim, nepredvidivost Evrolige je već opšte poznata stvar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari