Tiha "penzija" junakinje iz senke 1Jelena Blagojević foto Peđa Milosavljević Starsport

Za Milenu Rašić i Stefanu Veljković znalo se i pre početka Evropskog prvenstva ovog leta da će im to takmičenje biti oproštajno u reprezentativnoj karijeri.

Pri čemu su ostale i posle osvajanja srebrne medalje u beogradskoj Areni, ali se povlačenje Jelene Blagojević iz nacionalnog tima provuklo ispod radara javnosti i većine medija.

Kako nije pripadala prvom ešalonu selektorskih izbora Zorana Terzića, 32-godišnjakinja rodom iz Olova nije nikada bila u epicentru zbivanja, pa je u tišini završila svoju odiseju u nacionalnom timu, čija je dužina izvlači iz senke Tijane Bošković, Maje Ognjenović, Silvije Popović, tandema sa početka teksta… ali i poznatijih devojaka koje su prošle kroz A selekciju od 2012. godine, kada je Blagojevićeva prvi put obukla seniroski državni dres.

Nekada mlada nada Jedinstva iz Brčkog, a onda (redom) prvotimka zemunske Mladosti, beogradske Vizure, Crvene zvezde, italijanskih klubova Urbino i Bergamo, turskog Trabzona, poljskih Hemika i Rešova (za poslednji i dalje igra), osvojila je sa raznim ekipama više nacionalnih prvenstava i kupova, ali je MVP igračica finala Kupa izazivača u sezoni 2015/2016. uzela i neke od važnijih medalja sa Srbijom.

Nastupala je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, ne i u Rio de Žaneiru 2016, da bi nedavno u Tokiju osvojila bronzu.

Od uspeha na prvenstvima Evrope doprinos je dala titulama iz 2017. i 2019. godine, te već pomenutoj drugoj poziciji na EP 2021. U kolekciji medalja ima i bronze iz Evropske lige 2012. i sa Svetskog Gran Prija 2017.

– Srećna sam što sam imala privilegiju da budem pored šampionki Maje, Raše, Tijane, Stefane… i zajedno sa njima predstavljam zemlju – skromna je i zadovoljna doskorašnji libero i primač reprezentacije Srbije, čija je ambicija da se zadrži u odbojci i kada prestane da je igra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari