Tomović računa na krizu u Partizanu 1EPA-EFE/Henning Bagger

Fudbaler AEK-a optimista uoči dvomeča sa klubom iz Humske.

Kao što u Partizanu pomno prate igre tima iz Larnake i kompletna dešavanja u kiparskom klubu, tako informacije lete i u suprotnom smeru. Dobrim delom preko Nenada Tomovića, bivšeg štopera Crvene zvezde, Rada i više ekipa u Italiji, a sada važnog šrafa zadnje linije rivala crno-belih u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

„Trenutno je loše stanje u Partizanu, ali to je generalno u našem fudbalu uvek tako, čim ne kreneš dobro, čim nemaš rezultate, odmah se udara po upravi, treneru, stručnom štabu… Nama takve okolnosti mogu samo da idu u prilog. Gledamo da iskoristimo trenutnu atmosferu i ostvarimo što bolji rezultat, mada u fudbalu jedna sitnica može da promeni sve, te možda i njima čitava situacija bude dodatni motiv da preokrenu sve na bolje i da od utakmice sa nama naprave zaokret. Gledaćemo da atmosferu koja je po svemu sudeći narušena iskoristimo na najbolji mogući način.

„Naša skauting služba će odraditi odličan posao i pripremiti utakmicu kako treba. Moderna tehnologija je svima dostupna i sve vezano za rivala je moguće naći na internetu. Pričao sam da ne bih voleo da igram protiv Partizana, pre svega jer je to klub koji dolazi iz moje Srbije. S obzirom na to da sam mnogo godina u inostranstvu uvek sam navijao za naše predstavnike u Evropi kako god se oni zvali, želeo sam im da što dalje doguraju u Evropi i tako donesu našem fudbalu i bolji koeficijent i bolju reklamu na međunarodnoj sceni“, ispričao je za Mozzarts sport Tomović, inače bez pobede u ranijim duelima sa Partizanom.

AEK je do ovog dvomeča došao iz Lige šampiona, posle eliminacije od danskog Midtjilanda, a prvu utakmicu sa ekipom Ilije Stolice igra 4. avgusta, na Kipru. Revanš je na programu sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari