Toronto: Poraz Đokovića od Cicipasa 1Foto: EPA/ FILIP SINGER

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Masters turnira u Torontu, pošto je u osmini finala izgubio od Stefanosa Cicipasa sa 2:1 u setovima (6:3,6:7(5),6:3).

Novak je odigrao jako slabo i nije imao pravi odgovor za igru veoma raspoloženog i talentovanog protivnika pred kojim je sjajna budućnost.

Dvadesetogodišni Grk je tako stigao do svoje najveće pobede u karijeri, a u u narednom kolu će igrati sa boljim iz duela Danil Medvedev – Aleksandar Zverev.

Sam početak meča pripao je lošije rangiranom teniseru, u drugom gemu, a prvom servis gemu srpskog igrača protivnik je imao dve brejk lopte, no nijednu nije iskoristio.

Do novih problema na svoj servis Đoković dolazi u šestom gemu, a tada Cicpas igra bolje udarce i pravi brejk koji mu je bio i dovoljan za osvajanje prvog seta – 6:3.

U drugom setu nije viđen brejk pa se otišlo u taj-brejk koji je deveti nosioc uspeo da reši u svoju korist, a tek u trećem gemu trećeg seta, nakon pretrpljenog brejka, Novak Đoković dolazi do prvih brejk lopti na meču, no nijednu od dve ne koristi, pa Cicipas čuva svoj servis.

Do kraja seta Grk je čuvao svoj servis i još jednom osvojio set rezultatom 6:3, pa će rasterećeno moći da igra u nastavku turnira, jer je svoj plan u Torontu odavno nadmašio i otišao već sada sasvim daleko na turniru iz serije 1000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari