Totenhem hoće bod protiv Barselone 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Derbi drugog dana drugog kola Lige šampiona igraće se na „Vembliju“ između Totenhema i Barselone.

Britanski mediji doduše tvrde da možda neće toliko uzbudljiv tim jer će španski tim imati veliku prednost, pošto čak šestorica prvotimaca Totenhema verovatno neće igrati. Eriksen, Fertongen, Dembele, Ali, Aurier i Vorm su zbog povreda pod velikim znakom pitanja, pa tako trener Maurisio Poketinjo s pravom Kataloncima daje ulogu „apsolutnog favorita“.

– Doživeli smo poraz od Intera u Milanu na startu takmičenja. Sada imamo problem sa povredama uoči meča sa Barselonom. Ipak, u Premijer ligi imamo dve pobede, kao i trijumf u Liga kupu, tako da smo u dobroj seriji. Mislim da bih i ja i navijači bili zadovoljni ako na ovoj utakmici osvojimo jedan bod – iskren je Poketinjo.

Neizvestan meč očekuje se i u Dortmundu, gde Borusija dočekuje Monako. Francuska ekipa posrće u domaćem prvenstvu i na osam mečeva ima samo jednu pobedu. U prvom kolu Lige šampiona kod kuće su izgubili od Atletika, pa mediji sada utakmicu protiv Borusije najavljuju kao ključnu za celu sezonu.

– Svesni smo loših rezultata i svi želimo da što pre izađemo iz krize. U Dortmundu moramo da igramo napadački i da učinimo sve da dođemo do tri boda – rekao je napadač „kneževa“ Radamel Falkao.

Od srpskih fudbalera večeras će na teren samo Matija Nastasić u dresu Šalkea, koji u Moskvi igra protiv Lokomotive.

Raspored drugog kola

Grupa A

Borusija Dortmund – Monako     21.00

Atletiko Madrid – Klub Briž           21.00

Grupa B

PSV – Inter          21.00

Totenhem – Barselona   21.00

Grupa D

Lokomotiva Moskva – Šalke         18.55

Porto – Galatasaraj          21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari