Totenhem se izdvojio s najviše različitih strelaca u istoriji Premijer lige 1Foto: EPA-EFE/VINCE MIGNOTT

U uvodnoj utakmici osmog kola Premijer lige Totenhem je kao gost savladao povratnika u najbolje društvo engleskog fudbala Luton s 1:0.

Jedini gol dao je 22-godišnji holandski half Miki ven de Ven u 52. minutu. To je prvenac igrača koji je letos doveden iz Volfzburga za 40 miliona evra.

S njegovim pogotkom Totenhem se izdvojio kao tim s najviše različitih strelaca u istoriji Premijer lige (od sezone 1992/93) – 167. Među njima nisu dvojica srpskih fudbalera koji su nosili dres londonskih „pevaca“. Počivši Goran Bunjevčević (51 utakmica od 2001. do 2005) i Miloš Veljković (dva meča u drugom delu sezone 2013/14), obojica Van de Venovog igračkog profila, ostali su bez golgeterskog učinka.

Po 166 strelaca dali su Njukasl i Vest Hem.

Totenhem je sačuvao minimalnu prednost iako je bio brojčano slabiji. U smiraj prvog poluvremena zbog drugog žutog kartona je isključen Iv Bisuma iz Obale Slonovače.

Luton je i dalje bez pobede kod kuće (četiri utakmice). Totenhem sa šest pobeda i dva remija (20 bodova) na čelu čeka ishod derbija između Arsenala (17) i trostrukog uzastopnog prvaka Mančester sitija (18) u Londonu (nedelja, 17,30 časova).

„Pevci“ su skupili najviše bodova u prvih osam kola još od sezone 1960/61 (tada pobede u prvih deset utakmica), kada su poslednji put i bili prvaci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari