Za Holanđane nasilnik, za Poljake žrtva: Ko je Radovan Pankov, bivši igrač Zvezde koji je uhapšen posle meča Legije sa AZ Alkmarom 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaler varšavske Legije Radovan Pankov priveden je u četvrtak uveče u policijsku stanicu posle utakmice Lige konferencije u holandskom gradu Alkmaru pod optužbom da je napao radnika obezbeđenja na stadionu.

Uz Pankova je u pritvoru završio i njegov saigrač Žosue, ali se iz izveštaja medija može razabrati da je srpski fudbaler najpre ušao u verbalni sukob sa jednim redarom, da ga je potom odgurnuo, nakon čega je čovek pao i zadobio potres mozga i prelom ruke.

Kad je policija saznala kakve je povrede zadobio redar, opkolili su autobus u kojem su se nalazili fudbaleri iz Poljske i zapretili da će sve izbaciti napolje ukoliko se osumnjičeni ne predaju, nakon čega su Pankov i Žosue odvedeni u pritvor gde im je određen 24-časovni pritvor.

O ozbiljnosti incidenta govori i to što je holandska tužiteljka optužila poljske medije da su lažno predstavili dvojicu fudbalera Legije kao žrtve, a da su oni, kako kaže „upotrebili silu“ i izvršili „teško krivično delo“.

U slučaj se umešala gradonačelnica Alkmara, oglasila se UEFA, a holandski ambasador u Varšavi pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Poljske kako bi objasnio ponašanje policije prema igračima i stručnom štabu Legije.

Radovan Pankov je u Legiju stigao ovog leta iz Čukaričkog, gde je u prolećnom delu sezone nastupao kao pozajmljeni igrač Crvene zvezde.

Pre nego što je stigao na Banovo Brdo bio je četiri godine na Marakani i zabeležio 115 nastupa za crveno-bele.

Karijeru je počeo u Vojvodini, a potom nastupao i za ruski Ural, AEK iz Larnake i Radnički iz Niša.

Sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio je Svetsko prvenstvo na šampionatu koji je održan na Novom Zelandu 2015. godine, a dve godine kasnije, na Evropskom prvenstvu U-21 koje je održano u Poljskoj, nije odigrao ni jednu utakmicu, ali je zaradio crveni karton zato što je posle meča sa Makedonijom (danas Severna Makedonija) uvredio sudiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari