Treća sreća sa Italijanima u Monte Karlu: Kecmanovićeva prva pobeda na Azurnoj obali, sledeći rival Dimitrov 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Četvrtoplasirani srpski teniser na svetskoj listi Miomir Kecmanović, koji posle godinu dana nije više među 60 vodećih (66. mesto), najzad je ostvario prvu pobedu na turniru iz master serije u Monte Karlu.

U prvom kolu je sa 6:3, 6:1 savladao Italijana Matea Beretinija (84), kome je organizator dodelio posebnu pozivnicu za učešće.

Očekivao se značajniji otpor i bolja igra svojevremeno šestoplasiranog na listi, poraženog u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića pre tri godine, s obzirom na to da je uzeo mah na šljaci trijumfom u Marakešu pre nekoliko dana.

Kecmanović je iskoristio njegov slab dan da sve vreme ima punu kontrolu nad razvojem događaja na terenu.

„Od Australijan opena nisam odigrao ovako dobro. Nadam se da ću i nastaviti tako“, rekao je srpski teniser, koji je u Melburnu dogurao do osmine finala i meča sa Špancem Karloso Alkarazom.

Sledeći protivnik mu je Bugarin Grigor Dimitrov, povratnik u Top 10 (deveti), finalista u Majamiju nedavno protiv Italijana Janika Sinera.

Uspešniji će na megdan u četvrtfinalu protiv boljeg iz meča Danca Holgera Runea (7) i Sumita Nagala (93), prvog Indijca koji je postigao pobedu na glavnom turniru u dugoj tradiciji Monte Karla.

Kecmanović je prošle godine u prvom kolu izgubio od Italijana Lorenca Muzetija, koji je zatim iznenadio Đokovića, a 2021, na svom debiju, poražen je i od Fabija Fonjinija.

Treća sreća sa azurima.

Takođe je najzad pobedio na mastersima uopšte, jer je na prethodnih pet iskušenja (2023: Sinsinati, Šangaj, Pariz, 2024: Indijan Vels, Majami) imao samo poraze na početku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari