Trener Čukaričkog sija zbog 0:1 protiv Fiorentine: Iskreno da vam kažem, odigrali smo bolje od Juventusa 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Čukarički je u Leskovcu izgubio s 1:0 od Fiorentine u četvrtom kolu Lige konferencije.

S obzirom na to da je u Firenci bilo 6:0 za italijanskog prvoligaša, minimalan poraz je ozario trenera Čukaričkog Igora Matića.

„Odigrali smo fenomenalno, taktički fantastično. Sem te situacije iz osmog minuta, jedna moćna Fiorentina nije nam stvorila nijednu šansu. Mi smo u prvom poluvremenu imali par nekih polušansi, u drugom jednu stopostotnu preko Kovača, koju nismo iskoristili. Ponosan sam na momke, stručni štab, sportskog direktora Matijaševića, tehničkog Grkinća, vlasnika kluba Galeta Obradovića. Zahvalio bih im se što imam veliku slobodu u radu. Vremenom će moja ideja doći do izražaja, ne zaboravite da ja nisam prošao pripreme sa ovom ekipom. Ovaj klub ima veliku perspektivu, mi smo danas bili bez sedam igrača, a imali gomilu mladih na terenu. Drago mi je i zbog Vukašina Jovanovića da se vratio posle pauze i odigrao tih pola sata“, rekao je Matić.

Ono što je govorio u najavi utakmice, ponovio je i sada. Uporedio je partiju Čukaričkog protiv Fiorentine, sa onom koju je Juventus demonstrirao nedavno u Seriji A protiv istog protivnika.

„Njihov trener mi je rekao da nisu imali sreće protiv Juventusa, ali večeras jesu. Mi smo odigrali bolje nego Juventus, iskreno da vam kažem. A jeste to model Juventusa, njihov način nam je pomogao, primenio sam to. Ako igračima Fjorentine ostaviš velike prostore, mnogo su dobri jedan na jedan, tehnički jako dobri igrači. Negde, ideja nam je bila da im skratimo te prostore, oni u organizaciji igre stoje široko, dva štopera su na velikom prostoru, pa je ideja bila da kad oduzmemo loptu budemo direktni“.

Ipak, Čukarički i dalje nema niti bod u Ligi Konferencije.

„Ne volim da se pozivam na sreću, nešto malo nam nedostaje da bismo rešili u svoju korist. Ali, bitniji od rezultata mi je način na koji smo odigrali, da mi kao ekipa treba da imamo stav, samopozdanje, hrabrost, da puno radimo. Ova ekipa ima ozbiljan potencijal, mladi prvi put igraju na ovom nivou, iz utakmice u utakmicu rastemo. Po prikazanoj igri zaslužili smo minimum nerešeno“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari