Trener Denvera razočaran: Bili su borbeniji od nas 1Majk Meloun, trener Denvera. Foto: EPA-EFE

Upozoravao je trener Denvera posle uvodnog vođstva u seriji sa Majamijem da igra nije bila naročito kvalitetna, što se manifestovalo u drugoj utakmici, u kojoj je Hit napravio brejk, oduzevši Nagetsima prednost domaćeg terena (111:108).

Nisu Nagetsi ličili na ekipu koja naprosto dominira na domaćem terenu. Najbolju igru prikazali su u drugoj deonici u kojoj su gro poena postigli iz tranzicije (16:2 u tom segmentu na poluvremenu).

Stekli su tada 15 poena prednosti (50:35) međutim u drugom poluvremenu Majami je bio bolji tim, sa više konciznosti u oba pravca igre.

– Ovo je NBA finale, ne smemo da pričamo o zalaganju. Nismo igrali dobro u prvom meču. Imali smo momke koji su pali jer nisu pogodili neke šuteve, nema padanja, ovo je NBA finale – aludirao je Meloun na Portera Juniora, pre svega.

– Pitao sam momke zbog čega smo izgubili? Znali su odgovor. Majami je bio čvršći i borbeniji. Ako planiramo da se vratimo pobedama, moraćemo mi da budemo borbeniji i moraćemo da budemo disciplovaniji.

Čak 36 primljenih poena u poslednjoj deonici pokazatelj su i izuzetno loše komunikacije i discipline u odbrani Nagetsa. Majami je u četvrtom kvartalu pogodio čak pet trojki na 55 odsto uspešnosti.

– Znali smo da će Maks Štrus da pogađa trojke, svi su pogađali, a znali smo da će tako biti, dogovarali smo se i nismo ispunili zadatak. Imali smo sreće u prvom meču kada su promašili sve, sada su pogodili i vidimo šta se desilo. Izgubili smo.

Pohvalio je šef struke Denvera Nikolu Jokića, pogotovo za partiju u trećem kvartalu u kojem je ubacio 18 poena.

– Nikola je odigrao neverovatno u trećoj deonici. Raspali smo se na startu četvrte četvrtine. Radili su šta god su poželeli. Mi im nismo isparirali ni u jednom segmentu. Na obe utakmice igrali smo užasno u odbrani kada je četvrta četvrtina u pitanju. Što se tiče Nikole. Verujem u njega. Potrebno nam je da postigne koševe. Nebitno je da li je to 40 poen a i četiri asistenije ili je to 30 poena i 10 asistencija. Znam da će uvek da odigra pametno i donese prave odluke.

Da disciplina nije bila na visokom nivou pokazuje i podatak da je Denver u četvrtoj deonici izašao iz bonusa već u prva tri minuta četvrtine.

– Kada pričamo o disciplini već, tri puta smo ih faulirali kada su šutirali za tri poena. Rekao sam momcima da smo pobedili, možda bi bilo nezasluženo. Majami je potpuno zasluženo slavio.

Uprkos svim propustima i lošim izdanjima gotovo svih važnijih igrača, osim Nikole Jokića, Džamal Marej je imao šut za produžetak.

– U pozicionom napadu su nas zastavljali, zato nisam tražio tajm-aut. Sve zavisi od situacije do situacije. Džamal je imao dobru poziciju. Videli smo Džamala da pogađa takve šuteve u prošlosti. Mislim da je to bila najbolja pozicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari