Trener Dinama odlukom FSS van fudbala do februara 2020. 1Foto Star Sport

Nemilosrdni su bili članovi Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije u slučaju prvog čoveka debitanta u Super ligi Dinama iz Vranja.

Dragan Antić Recko kažnjen je sa 15 meseci zabrane obavljanja svih funkcija u fudbalu, klub je kažnjen sa 600.000 dinara i uslovno na godinu dana oduzimanjem tri boda u slučaju ponavljanja incidenata.

Posle svega, ovo je logičan epilog, po Antića. U 15. kola bio je tri puta isključen sa terena zbog vređanja sudija. Usledila je kazna od 100.000 dinara. Dva puta protiv Napretka, a potom i Radnika iz Surdulice, on je primenjivao metodu povlačenja ekipe sa terena. Sve je počelo verbalnim napadima na novinara Danasa, zbog pitanja: da li razmišlja o ostavci posle loših rezultata u prvih šest kola. Usledilo je vređanje gradonačelnika Vranja i većnika za sport, a potom i članova Uprave Kluba malog fudbala koji se takođe takmiči u fudbalskoj eliti. U dva navrata Antić je sa kompletnom ekipom igrača organizovao ulične proteste protiv gradskog rukovodstva SNS u prvom redu gradonačelnika Vranja koga je u medijima nazivao pogrdnim imenima. To je kod dela naprednjaka izazvalo sumnju u „cepanje stranke“ i stvaranja „fudbalske frakcije“ u Gradskom odboru SNS.

U više navrata u negativnom kontekstu pominjan je predsednik FS RIS Novica Tončev i članovi Uprave Radnika da bi sve eskaliralo u utakmici Radnik – Dinamo, kada je Antić nezadovoljan suđenjem Bojana Nikolića povukao ekipu sa terena, a potom vređao na nacionalnoj osnovi funkcionere Radnika, govoreći o navodnim pretnjama koje njemu upućuje „bugarska mafija“. Antić je tada za jedan sportski dnevnik izjavio da će „Dinamo zaštitu potražiti od državnog vrha jer nema poverenje u ljude iz FSS“, nazivajući klub iz Surdulice „karcinomom srpskog fudbala“, vređajući pritom i žitelje Surdulice koje je nazvao „seljacima za koje je klub iz Vranja institucija“.

Od kada je Dinamo postao član Super lige Srbije u fudbalu, Dragan Antić kao član Srpske napredne stranke u javnosti je u više navrata govorio „o bliskim vezama sa predsednikom Srbije“ i svojim „bliskim odnosima sa državnim vrhom“. Usledila je podrška, pa je Dinamo preko noći dobio eminentnog sponzora u Kompaniji MTS, dok je Antić nastavio sa prozivkama gradskih čelnika zbog navodne „finansijske opstrukcije kluba“ i neuplaćivanja sredstava iz gradskog budžeta, iako je to lično „naložio predsednik Vučić“, kako je sam tvrdio.

Pojedini lokalni portali postavili su i pitanje o enormnim zarada koje iz klupske kase za sebe, svoje sinove od kojih je jedan sportski direktor, a drugi doskorašnji kapiten tima izdvajao Antić u iznosu na mesečnom nivou od više hiljada evra. Pominjao se i honorar od 100.000 dinara za „neimenovanog savetnika predsednika kluba“. Demantija iz Uprave kluba nije bilo, a sam Antić se ovim povodom nije oglašavao.

Sada treba očekivati vanrednu sednicu Skupštine kluba imenovanje novog predsednika i trenera, mimo toga što će Antić imati pravo žalbe na izrečenu kaznu. Sledi nastavak nevesele fudbalske storije sa juga Srbije.

Protiv Zvezde za 100 i 200 dinara

Današnju utakmicu protiv Crvene Zvezde na Gradskom stadionu u Surdulici (15 sati Arena sport 1) navijači sa juga Srbije moći će da prate uz popularnu cenu ulaznica od 100 i 200 dinara. Policija je najavila rigorozne mere obezbeđenja i snimanje celog toka utakmice zbog mogućih incidenata. Vranjanci se vraćaju u Surdulicu uprkos najavama samog Antića „da više nikada Dinamo neće igrati u ovom gradu“.

Od Lukasa do Binića

Kandidat za predsednika vranjanskog kluba bio je estradna zvezda Aca Lukas, a u jednom trenutku figuriralo je i ime Dragiše Binića za jednu od klupskih funkcija, iako je on funkcioner FSS. Bile su to sve ideje samog Antića, bez konsultacija sa Upravom kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari