Trener Žalgirisa pred meč sa crno-belima: Kad neko pomene Partizan pomislim na Željka Obradovića i košarku 1Foto: EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Partizana večeras (19.00) gostuju Žalgirisu u 14. kolu Evrolige, a ekipa Željka Obradovića u Kaunas stiže sa serijom od tri dobijene utakmice, ali i bez trojice povređenih igrača.

Trener domaćih Kazis Maksvitis rekao je da će njegova ekipa pokušati da savladaju goste iz Beograda, iako na klupu crno-belih sedi najbolji trener u Evropi Željko Obradović.

– Partizan je za mene legendaran klub. Kada neko pomene Partizan pomislim na Željka Obradovića i na košarku. On je jedan od najboljih trenera svih vremena. Kada sam počinjao da učim trenerski posao, Željko je bio neko na koga sam se ugledao, neko koga sam analizirao. Želeo sam da budem kao on. Sada je čast što se nadmećem protiv njega. Prošle sezone smo izgubili dva puta protiv Partizana tako da mi i dalje drži lekcije, ali se nadam da će sada biti drugačije i da će moj tim pobediti – rekao je Litvanac za Mozzart Sport.

Maksvitis kaže da bi duel sa crno-belima mogao da označi prekid serije loših rezultata njegovog tima u Evroligi.

– Partizan je pre svega u sjajnom ritmu, pobeđivali su odlične ekipe u Beogradu gde imaju neverovatnu podršku navijača koji su verovatno najglasniji u Evropi, možda i na svetu, ali sada su u Kaunasu, takođe košarkaškom gradu. I mi možemo da se pohvalimo fantastičnom atmosferom, za razliku od Partizana mi u ovu utakmicu ulazimo sa nekoliko poraza, a idealan je trenutak da se pred našim divnim navijačima vratimo na pobednički put – izjavio je trener Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari