Michael MaloneMajkl Meloun foto EPA-EFE/JASON SZENES

Majk Meloun bio iskren kada je izjavio da mu je milo zato što je Janisu Adetokunpu poništen poslednji tripl-dabl koji je ostvario na gostovanju Milvokija Vašingtonu.

Trener Denvera danima unazad branio je Nikolu Jokića, odnosno njegov način na koji dolazi do tripl-dabl učinaka.

Deo javnosti napadao je srpskog asa smatrajući da namerno asistira u situacijama kada i sam može da poentira, a sve u cilju da što brže i lakše dođe do dvocifrenog broja dodavanja na utakmici.

Meloun je bio izričit u tome da su takve opservacije zlonamerne i neistinite i da Jokić do takvih učinaka dolazi jer je svestran i nesebičan, a ne igrač opterećen ličnom statistikom.

U jeku polemika, u fokusu se našao Janis Adetokunpo, kome je NBA liga poništila poslednji tripl-dabl ostvaren na gosotvanju Milvokija Vašingtonu.

Naime, u poslednjem napadu Baksa, sjajni grčki košarkaš namerno je došao do još jednog skoka kako bi ostvario dvocifren broj u datoj statističkoj koloni i time ostvario tripl-dabl.

Iako je u prvi mah priznat njegov učinak, NBA liga je dan kasnije poništila tripl-dabl.

Nakon trijumfa Denvera nad Torontom, Majk Meloun, trener Nagetsa, upitan je da prokomentariše pomenutu odluku NBA lige.

Šef struke kluba iz Kolorada bio je veoma iskren, poručivši da mu je drago zato što je NBA liga postupila na način kojim je poslala poruku ostalim vedetama da nešto slično ne pokušavaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari