Tri scenarija za ostanak Đokovića na prvom mestu i posle Rolan Garosa 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Novak Đoković se priprema za početak mastersa u Rimu, a u međuvremenu je saznao da će do 10. juna, dakle do kraja Rolan Garosa, biti prvi teniser planete, te da će vladavinu produžiti na 428 sedmica.

Ipak, kako bi mogao da ode dalje?

To je pitanje koje zanima sve navijače, a umnogome to zavisi od Janika Sinera.

Ukoliko Italijan bude igrao na Rolan Garosu moraće Novak da bude na najvišem mogućem nivou kako bi ostao na vrhu planete, piše Nova.

Naravno, Siner u ovom trenutku nije siguran zbog povrede kuka, a najavio je da neće igrati ukoliko ne bude 100 odsto zdrav.

„Igraću na Rolan Garosu samo ako budem sto odsto spreman. Neću da ulazim u detalje povrede, isprva smo mislili da nije ništa ozbiljno, ali su analize i skener pokazali da tu postoji nešto što nije u redu. Jedna stvar je sigurna, a to je da ako se ne oporavim sto posto, onda će mi trebati više vremena, a neću da izgubim tri godine svoje karijere. Boli me što ne igram sada, ali moram da osiguram da moje telo ozdravi i to je najvažnija stvar“, rekao je Siner na konferenciji u Rimu.

Ukoliko Siner dođe do polufinala Rolan Garosa (prošle godine ispao od Danijela Altmajera u drugom kolu) Novak će morati da uradi jednu od tri stvari da bi ostao na vrhu.

1. Da osvoji masters u Rimu i stigne od polufinala Rolan Garosa

2. Da igra finale u Rimu i finale Rolan Garosa

3. Da dođe do polufinala Rima i da osvoji titulu na Rolan Garosu

Ukoliko Siner dođe do finala Rolan Garosa, Novak mora da osvoji titulu u Parizu i da dođe do polufinala Rima, što je identičan scenario trećem za polufinale.

Karlos Alkaraz ima 2.645 bodova manje od srpskog asa i ne može da ga ugrozi do kraja Rolan Garosa, osim u slučaju epskog sloma Novaka u ranim kolima. Novak ima 9.990 bodova, drugi je Siner sa 8.860, a treći Alkaraz sa 7.345.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari