Trijumf Srbije nad Nigerijom, Mitrović dvostruki strelac 1

Srbija je golovima Aleksandra Mitrovića sa 2:0 savladala reprezentaciju Nigerije u drugoj prijateljskoj utakmici koju su „Orlovi“ u samo četiri dana odigrali.

Nakon blede partije i sigurnog poraza od Maroka (2:1), izabranici selektora Srbija Mladena Krstajića zaigrali su znatno bolje, ne dozvolivši protivniku da napravi iole ozbiljniju priliku.

Sa druge strane, napadi „Orlova“ su se nizali i samo je bilo pitanje trenutka kada će Srbija postići prvi pogodak.

A to se dogodilo u 68. minutu, kada je nakon jednog prodora sa leve strane Filip Kostić sjajno uposlio Aleksandra Mitrovića, a napadaču Srbije nije bilo teško da postavi nogu i donese svojoj ekipi vođstvo.

Gotovo istu akciju „Orlovi“ su odigrali i u 81. minutu, s tim da je u njoj ovoga puta učestvovao i Dušan Tadić, koji je iza leđa maestralno prosledio loptu Kostiću, a ovaj je pronašao usmljenog Mitrovića – 2:0.

Mogli su srpski reprezentativci da i mnogo ranije povedu, ali je čist pogodak Mitrovića u prvom poluvremenu sudija poništio, misleći da lopta čitavim obimom nije prešla gol-liniju protivnika, što će se tek na usporenom snimku pokazati kao katastrofalna greška arbitra Grega Posona.

Sve u svemu, jako dobra partija fudbalske reprezentacije Srbije posle dužeg vremena i nada da će Kolarov, Matić, Tadić i drugovi tako i na Mundijalu odigrati, a onda ni nokaut faza takmičenja neće biti nedostižan san.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari