Trinkijeri uzvraća udarac 1Foto: Euroleague

Teško će se Andrea Trinkijeri pomiriti sa načinom na koji je njegov Bajern poražen u prvom meču Top 8 faze Evrolige.

Imali su njegovi puleni i 19 poena prednosti, na poluvremenu obećavajućih 17, ali nisu uspeli da odbrane poslednji napad Milana koji je Zek Lidej pretvorio u prednost Armanija u seriji na tri dobijene utakmice (79:78). Već večeras, Bajern će biti u prilici da na istom mestu, u milanskom Forumu, uzvrati i tako poveća neizvesnost pred treći susret u Minhenu.

Efes je u prilici da nakon večerašnjeg meča stekne kapitalnih 2:0 protiv Reala, a utisak je, nakon uvodnog susreta u Istanbulu, da su šanse za tako nešto poprilično velike.

Milan je u drugih 20 minuta uspeo da ubrza igru, na veći broj poseda preko Ćaća Rodrigeza istopi prednost Bajerna i u dramatičnoj završnici dođe do trijumfa.

Bajern će večeras biti pred još većim iskušenjem; teško je očekivati da će Panter, Dilejni, Šilds i Datome tako loše šutirati sa distance (1/17 za tri) odnosno da brojne mis-meč situacije neće pretvarati u lake poene, pre svih, Hajns, Tarčevski i Lidej pod samim košem.

– Ostali smo kratki za jedan posed u prvoj utakmici. Odigrali smo na pravi način; verujem da ćemo večeras ispraviti određene propuste i biti spremni za najveća iskušenja. Ipak, sve to je sekundarno; moja pažnja usmerena je ka Niku Vajler-Bebu koji se povredio na prvoj utakmici. U ovako važnom periodu sezone, kada se jedan naš igrač povredi na ovakav način, to bude veoma tužno – naveo je Andrea Trinkijeri, trener Bajerna.

Efes je, naročito u drugom poluvremenu uvodnog susreta, pokazao veliku dominaciju u oba pravca.

Real je sveo na svega 23 poena i čini se rutinski poveo u seriji. Madriđani naprosto nemaju dovoljno širok roster.

Iako je Pablo Laso ukazao veliku šansu našem Tristanu Vukčeviću da sa 18 godina bude starter na mestu krilnog centra, utisak je da je upravo u centarskoj liniji Madriđanima falilo više mobilnijih igrača, sposobnih da isprate igru Efesa.

Vasa Micić je u drugom poluvremenu osetio bol u desnom kolenu, ali bi trebalo da bude spreman za večerašnji meč.

Efes je samo iz tranzicije ubacio 19 poena, iz drugog napada još 13 i to na 20 timskih asistencija.

Madriđane je u drugom poluvremenu defanzivno sveo na ispod 30 odsto za tri poena i samo deset timskih asistencija u konačnom zbiru.

– Način na koji smo igrali u prvom poluvremenu uvodne utakmice trebalo bi da nam bude model i za večerašnji susret. Ne smemo dozvoliti Efesu da nam nametne stil igre, oni su isuviše kvalitetni i kada dobiju na samopouzdanju u stanju su da vas lako matiraju. Iskusili smo to u drugom poluvremenu, ali se nadam da ćemo u nastavku serije imati bolji odgovor – poručio je Pablo Laso, trener Real Madrida.

Teo u idealnih pet Evrokupa

Pošto je imenovan za najkorisnijeg igrača ligaškog dela sezone, Miloš Teodosić je izabran u najbolju petorku drugog po rangu takmičenja na Starom kontinentu, sa Džamarom Smitom (Uniks), Isaijom Kordinjerom (Nanter), Matijasom Lesorom (Monako) i Vilijem Ridom (Budućnost). Posle šest pehara koje je sakupio kao član najbolje petorke Evrolige, Teo je prvi put u idealnom timu Evrokupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari