Trka za rođendan MOK 1

Na trim stazi u Hajd parku u Beogradu danas je pod sloganom „Trčimo zajedno“ 23. put u Srbiji obeležen rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Tradicionalno su održane trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva na 3.600 metara za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna-sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Učesnike Olimpijskog dana podržao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković podsetio je na viziju Pjera de Kubertena koji je pre 123 godine osnovao Međunarodni olimpijski komitet, navodi se u saopštenju.

Danas se širom sveta okupljaju milioni ljudi i vizija De Kubertena navodi nas da kroz bavljenje sportom, naučimo kako da u svemu što radimo, uvek pružimo svoj maksimum, rekao je on.

U poruci predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomasa Baha, koju je pročitao promoter ovogodišnjeg Olimpijskog dana, vaterpolista Živko Gocić se kaže:

„Zahvaljujem se svim nacionalnim olimpijskim komitetima koji sprovode akciju Olimpijskog dana širom planete. Kroz mnoge aktivnosti koje organizujete, vi približavate sport i
njegove vrednosti sve većem broju ljudi“.

„Vi ohrabrujete ljude, bez obzira na starost, pol ili sposobnosti – da budu aktivni, probaju novi sport i na taj način ih inspirišete olimpijskim vrednostima. Hvala Vam što čuvate duh Olimpijskog dana živim tokom godine i što donosite radost sporta ljudima svuda širom sveta“, istakao
je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari