Trofej Mladosti: Trijumfi Mikeca i Arunovićeve, srebro za Milovanovićevu 1

Reprezentativci Srbije su u sjajnom stilu završili učešće na prestižnom „Trofeju Mladosti“, koji je 42. put održan u Zagrebu.

Danas, drugog dana, na programu su bila takmičenja vazdušnim pištoljem. Obe zlatne medalje otišle su našim olimpijcima. Kod muškaraca je trijumfovao Damir Mikec. U ženskoj konkurenciji najuspešnija je bila Zorana Arunović, dok je Jasmina Milovanović osvojila srebro.

Na turniru u Zagrebu su učestvovali strelci iz osam zemalja, a naši takmičari su osvojili četiri odličja, jer prvog dana Andrea Arsović je pobedila vazdušnom puškom.

Damir Mikec, strelac Policajca, je blistao u kvalifikacijama. Pogodio je sjajnih 590 krugova i izjednačio vlastiti državni rekord, koji deli sa Dimitrijem Grgićem i Andrijom Zlatićem. U finalu je ubedljivo trijumfovao sa 244,1 krugom, dva više od drugoplasiranog Uroša Kačavende (Hrvatska). Mikec je dobio i nagradu za najbolji rezultat turnira.

U finalu je gađao i Dimitrije Grgić (Akademac) i zauzeo peto mesto. Naš treći predstavnik Duško Petrov („Aleksa Dejović“) nije završio kvalifikacije zbog bolova u ruci.

U kvalifikacijama pištoljem za dame Zorana Arunović (Olimpik 011) je bila najpreciznija sa 577 krugova, a Jasmina Milovanović (Smederevo) je u finale ušla kao četvrta (563). U finalu su Srpkinje dominirale. Arunovićeva je do pobede došla pogodivši 240,4 kruga, a Jasmina Milovanović je srebro osvojila „ubivši“ 237,9.

Za veliki broj učesnika turnira u Zagrebu „Trofej Mladosti“ je bio uvertira za 43. Internacionalno prvenstvo Beograda, koje će u „Bel ekspo“ centru biti održano od 7. do 9. decembra.

Vazdušni pištolj, muškarci: 1. Damir Mikec (Srbija) 244,1, 2. Uroš Kačavenda (Hrvatska) 242,1, 3. Kevin Venta (Nemačka) 220,1… 5. Dimitrije Grgić 180,8… Kvalifikacije: 1. Mikec 590, 2. Grgić 580… Ukupno 66 strelaca.

Vazdušni pištolj, žene: 1. Zorana Arunović 240,4, 2. Jasmina Milovanović 237,9 (obe Srbija), 3. Veronika Major (Mađarska) 215,4…Kvalifikacije: 1. Arunović 577… 4. Milovanović 563… Ukupno 32 takmičarke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari