Troicki doneo prvi poen Srbiji 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Viktor Troicki doneo je vođstvo Srbiji u Dejvis kupu pošto je u dramaričnom meču savladao u pet setova ruskog tenisera Karena Kačanova 6:4, 6:7, 6.3, 1:6, 7:6.

Meč 1. kola Dejvis Kupa u Nišu završen je posle četiri i po sata, a teniska reprezentacija Srbije vodi sa 1:0, javlja N1. Obojica tenisera su se tokom meča mučili sa povredama, ali su odigrali fantasičan meč koji je bio istorijski za ruskog predstavnika pošto nikada do sada nije igrao duži meč.

Viktor je odlično startovao, ali je sjajni 20-godišnjak parirao srpskom teniseru i nije mu dozvoljavao da lako dođe do trijumfa. Ni ovaj meč srpskog tenisera nije mogao da prođe bez dugometražne drame. Troicki je odlično počeo meč i već u prvom gemu je oduzeo servis protivniku, da bi potom uz još jedan brejk poveo sa 5:1. Kačanov je do kraja seta napravio jedan ribrejk, ali to nije poremetilo srpskog tenisera koji je u desetom gemu iskoristio prvu set loptu.

Drugi set obeležili su dugi gemovi i veliki broj brejk prilika. Po jedan brejk napravila su obojica tenisera, pa je pobednik tog dela igre rešen u taj-brejku. Rus je bio bolji i u taj-brejku je slavio sa 7:3. Troicki je odigrao odličan treći set. Protivniku nije dozvolio niti jednu brejk šansu, a on je napravio jedan brejk, što mu je bilo dovoljno za prednost od 2:1 u setovima. Srpski teniser je na početku četvrtog seta imao dve brejk šanse, ali ih nije iskoristio. Kačanov je potom zaigrao mnogo bolje, pa je uz dva brejka odveo meč u peti, odlučujući set. U petom setu se vodila velika borba. I Troicki i Kačanov su propustili po nekoliko brejk prilika, a srpski teniser čak i tri meč lopte u desetom gemu. Kačanov se odbranio, pa je i peti set rešen u taj-brejku.

Ruski teniser je osvojio prva četiri poena u taj-brejku, ali je potom Troicki uzvratio istom merom i izjednačio na 4:4. Kačanov je prvi stigao do meč lopte, ali se srpski teniser spasio, a potom i iskoristio svoju četvrtu meč loptu. Ujedno, Troicki se na pravi način revanširao protivniku za poraz u njihovom jedinom međusobnom meču, prošle godine u polufinalu turnira u kineskom Čengduu. Odmah posle njih dvojice na teren izlaze najbolji teniser Srbije Novak Djoković i Danil Medvedev. U subotu je na programu dubl u kojem se sastaju Nenad Zimonjić i Troicki protiv Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravčuka, a u nedelju preostala dva meča u singlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari