Troicki saopštio spisak za Dejvis kup 1Foto: promo

Najbolje što Srbija ima u muškom tenisu nalazi se na spisku selektora reprezentacije Srbije Viktor Troicki za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa.

Na užem spisku su: Novak Đoković (prvo mesto na ATP listi), Dušan Lajović (33), Filip Krajinović (40), Laslo Đere (52) i Miomir Kecmanović (73), uz mogućnost promene dva igrača u odnosu na dostavljenu listu pre početka.

Takmičenje se odražava od 25. novembra do 5. decembra u tri grada (Madrid, Inzbruk, Torino), turnir će trajati deset dana, tako što je 18 selekcija podeljeno u šest grupa.

Srbija je smeštena u Grupu F sa Nemačkom i Austrijom i igraće u Inzbruku. U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

„Približio se Dejvis kup, svima nama najradosniji deo sezone, jer koliko god da je tenis individualni sport, naš tim je uvek jak i kompaktan, uvek nam je u srcu timsko takmičenje i borba za Srbiju. Tako je otkako smo kročili u ovo takmičenje, uvek sa istim žarom pristupamo Dejvis kupu i uvek je cilj trofej“, predočio je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Viktor Troicki.

Do početka turnira ostalo je tačno mesec dana. Pobednik naše grupe će u četvrtfinalu igrati protiv najboljeg iz Grupe C u kojoj se nalaze Francuska, Češka i Velika Britanija.

„Očekuje nas mnoštvo mečeva, teških mečeva i verujemo da ćemo na kraju stići do željenog cilja. Iz nas je ogromno iskustvo i ono što nam niko ne može izbrisati i osporiti, a to je ogromna hrabrost i želja da se donese pobeda našoj zemlji. Uži spisak je danas poslat u ITF, imamo pravo izmene dva igrača. U Beogradu ćemo imati pripreme od 15. do 19. novembra u Teniskom centru „Novak“ posle kojeg ćemo definitivno znati sa kojim timom idemo na put i u nove bitke. Na pripremama će uz tim koji sam prijavio biti i naš najbolji dubl igrač Nikola Ćaćić“, dodao je Viktor Troicki.

U Madridu su smeštene grupe A (Španija, Rusija i Ekvador), kao i grupa B (Kanada, Kazahstan i Švedska). U Torinu će snagu odmeriti timovi iz grupe D (Hrvatska, Australija, Mađarska) i grupe E (SAD, Italija i Kolumbija).

Svi mečevi igraće se na tvrdoj podlozi, domaćin polufinalnih mečeva, kao i finala biće Madrid kao i 2019.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari