Troicki: Situacija sa deportacijom Đokovića predstavlja političke igre 1Novak Đoković, Viktor Troicki foto: Srđan Stevanović /Starsport

Selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki ocenio je da situacija sa potencijalnom deportacijom Novaka Đokovića i nemogućnošću da igra na Australijan openu predstavlja inat i političke igre, koje nemaju veze sa sportom.

„Ovo je i više od skandala, ne pamtim da se tako nešto desilo ovakvom šampionu i najboljem sportisti svih vremena“, rekao je Troicki u Jutarnjem dnevniku Radio televiziji Srbije (RTS).

On je nazvao „neverovatnom“ izjava u vezi sa vizom, navodeći da je i sam putovao više puta u Australiju i zna proceduru.

Kako je objasnio, u pitanju je elektronska viza za koju se aplicira ranije, pa su organizatori i vlasti bili upućeni i znali s kojom vizom Novak će doći u Australiju.

Pustili su ga na avion i tek kada se ukrcao počela su nagađanja australijskih vlasti i premijera, kazao je Troicki, dodajući kako deluje kao su se potrudili da pronađu razlog da Novak Đoković ne uđe u zemlju.

„Deluje kao inat i političke igre to nema veze sa sportom i to je čisto maltretiranje“, naglasio je Troicki.

On je istovremeno ukazao da je „fascinantno“ to što je nekoliko igrača koji će nastupiti na AO ušlo u Australiju istom vizom.

Prema njegovim rečima, slučaj je počelo kada je Đoković objavio na društvenim mrežama da kreće na turnir.

„Kao da su se tad zainatili i shvatili da treba nešto da promene“, tvrdi Troicki navodeći da su Đokoviću prvo odobrili izuzeće i da je dobio dozvolu i da nije dobio nikakvig problema pre toga, ali da je problem nastao na samom ulasku u zemlju.

Troicki ističe da je Novak imao želju da dođe i obori rekord, ali je ocenio da on iz svih teških situacija izlazi još jači.

Siguran je da će, ukoliko Đoković dobije šansu da se takmiči, sadašnja situacija sa vizom biti veliki motiv za pobedu.

„Verujem da će izdržati šta god da se odluči“, rekao je Troicki.

Selektor srpske teniske reprezentacije neprijatno je iznenađen i Australia openom kao organizatorom i ATP koji se ne oglašavaju povodom incidenta sa Đokovićem.

Troicki je podsetio da je organizacija turnira u poslednje dve godine nedovoljno dobra, te da je bilo dosta propusta i protekle godine.

On misli da i „ATP treba da se zapita kako to tamo funkcioniše i šta se tamo dešava“.

Prvi teniser sveta Novak Đoković podneo je žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a postupak pred Federalnim sudom u Melburnu trebalo bi da počne u toku dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari