Đoković uložio žalbu na odluku o deportaciji iz Australije 1foto EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Prvi teniser sveta Novak Đoković podneo je žalbu na odluku da mu se zabrani ulazak u Australiju, a postupak pred Federalnim sudom u Melburnu odložen je za ponedeljak.

Đoković je juče uveče po lokalnom vremenu doputovao u Melburn, a zatim je do ranih jutarnjih sati bio u izolaciji na aerodromu čekajući odluku australijskih vlasti.

Na kraju mu je odbijena viza, a on se trenutno nalazi u hotelskom karantinu u Melburnu.

Suđenje na Federalnom sudu prvobitno je trebalo da počne u 6.00 po srednjeevropskom vremenu, ali je ono odloženo za dva sata i na kraju pomereno za ponedeljak.

Srpski teniser je u utorak saopštio da će igrati na predstojećem grend slem turniru u Melburnu (Australijan open), nakon što je dobio medicinsko izuzeće, u vezi sa obaveznom vakcinacijom protiv korona virusa.

Australijske granične snage će nastaviti da osiguravaju da se oni koji stignu na našu granicu pridržavaju naših zakona i uslova za ulazak, navodi se u saopštenju ABF.

Navodno, ustanovljeno je da je srpski teniser tražio ‘pogrešnu vizu’. Granična policija je kontaktirala Vladu. Federalne vlasti su tražile od Vlade Viktorije da mu odobri vizu, što je odbijeno.

Australijan open se održava od 17. do 30. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari