Troicki u četvrtini finala turnira u Čengduu 1

Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Čengduu. On je u 3. kolu pobedio Kipranina Markosa Bagdatisqa sa 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:2 za sat i 47 minuta.

U borbi za plasman u polufinale 32. igrač sveta sastaće se sa boljim iz duela Kevin Anderson (Južna Afrika) – Nik Kirjos (Australija), prenosi N1.

Troicki je odlično odigrao veći deo meča, a šansu da obezbedi mesto među osam najboljih i prekine niz od četiri uzastopna poraza od Kipranina imao je i u drugom setu, ali je dopustio da se Bagdatis vrati. U trećem setu dileme nije bilo.

Viktor je u uvodna četiri gema prvog seta napravio dva brejka i ovaj deo igre bez poteškoća priveo kraju, u drugom je vodio sa 4:2, ali je Kipranin iskoristio pad koncentracije svog rivala i sa četiri vezana osvojena gema izjednačio na 1:1.

Poveo je Bagdatis i u odlučujućem setu, međutim, Viktor je potom osvojio pet vezanih gemova, uz dva brejka, i definitivno prelomio meč i došao do drugog trijumfa protiv 36. tenisera sveta.

Jelena izgibila od Čehinje Stricove

Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Vuhanu.

Ona je u 3. kolu turnira u kineskom gradu poražena od Čehinje Barbare Stricove sa 2:1, po setovima 1:6, 6:4, 7:5. Čehinja je u drugom međusobnom duelu protiv Jankvoićeve zabeležila prvi trijumf u meču koji je trajao dva časa i 21 minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari