TSC gostuje Frajburgu: Lazetić ponovo pričao o "sticanju iskustva", a kada će vicešampion da završi "evropsko školovanje" i ode po rezultat? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbaleri TSC u 4. kolu Lige Evrope gostuju nemačkom Frajburgu, a meč na „Evropa-Park stadionu“ počinje u četvrtak u 21 čas.

Duel ekipa koje se nalaze u Grupi A biće neka vrsta revanša, jer su se ova dva tima pre dve sedmice sastale u Bačkoj Topoli, a Frajburg je tada pobedio sa 3:1.

Tim Žarka Lazetića pokazao je ove sezone u evropskim utakmicama da je najveća mana TSC nedostatak iskustva, pa su neke mečeve gubili uprkos dobrim partijama.

– Ne treba zaboraviti da igramo protiv daleko nadmoćnijih i bogatijih klubova, ali te utakmice i jesu velika škola za nas. Ipak, zadovoljan sam kako smo odigrali mečeve u Evropi do sada, a treba dodati da smo uzeli bod velikom Olimpijakoju, što nam daje vetar u leđa – rekao je za Danas trener TSC Žarko Lazetić.

Uprkos gustom rasporedu i velikom broju mečeva ekipa iz Bačke Topole nema problema sa povređenim igračima i u Nemačkoj će nastupiti u kompletnom sastavu.

– I duel u Frajburgu će biti jedna od utakmica koje našem timu daju dodatno iskustvo. Podižu nam samopouzdanje i olakšavaju nam nastupe u Superligi Srbije. Možemo da se lakše pripremimo za domaći „front“ i da igramo u egalu svih 90 minuta protiv bilo kog protivnika u našoj zemlji – kaže Lazetić, i dodaje:

– Cilj nam je da zauzmemo visoko mesto na tabeli na kraju sezone i da naravno ponovo izađemo u Evropu na jesen jer nam je dugoročni cilj da postanemo kompetentan rival svim ekipama s kojima igramo, nevažno da li se radi o domaćoj ligi, Kupu Srbije ili bilo kom klupskom evropskom takmičenju.

Grupa A

Frajburg – TSC 21.00

Vest Hem – Olimpijakos 21.00

Tabela: Vest Hem 6, Frajburg 6, Olimpijakos 4, TSC 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari