INTERVJU Žarko Lazetić, posle remija sa Zvezdom: Možemo da govorimo o evropskom TSC, prvenstvo je sada zanimljivije i neizvesnije 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

O konkretnim rezultatima može da se priča tek na kraju sezone, tačnije u junu. Ali kada bismo sada pravili neki presek stanja svakako da bismo mogli da kažemo da imamo bazu na kojoj možemo da gradimo optimizam u budućnosti –  kaže u intervjuu za Danas trener TSC-a Žarko Lazetić posle velikog remija sa Crvenom zvezdom (1:1) u Beogradu.

Kako biste opisali dosadašnji tok sezone?

Bilo je kontrasta u našoj igri ove sezone. Bilo je trenutaka kada bismo primali gol u finišu susreta i na taj način ostajali bez bodova, a bilo je i situacija kada bismo davali gol u poslednjim trenucima i tako dolazili do novih poena u šampionatu.

Šest vezanih pobeda koje smo ostvarili u domaćem prvenstvu nas je možda lansiralo u neke priče o tituli, ali stvarnost jeste drugačija. Treba istaći da smo poprilično opterećeni igranjem u Evropi.

Na primer, u poslednjih šest dana smo odigrali tri utakmice. Ali to nije nikakav alibi, niti stvar za neku žal, već naša stvarnost.

Uoči sezone smo očekivali da ćemo u ovoj fazi šampionata biti iza Vojvodine, Čukaričkog, Novog Pazara i Voždovca jer su to, sem Čukaričkog, ekipe koje ne nastupaju u Evropi te igraju samo jednu utakmicu nedeljno.

Ipak, to se nije dogodilo i mi možemo biti zadovoljni ovim delom šampionata.

Kako gledate na domaće prvenstvo, deluje da je nikada zanimljivije? Da li se može reći da je regularnije nego što je bilo pre?

Partizan je imao nekoliko završnica za infarkt i zabeležio je nestvaran niz od 11 pobeda, pa se i malo odvojio na tabeli. Zvezda je imala par kikseva, ali je i dalje tu u vrhu tabele.

Ne mogu ja da pričam o tome da li je prvenstvo regularno ili nije, ali meni se čini da jeste i da sve ide u dobrom pravcu.

A složio bih se sa vama da je ovo prvenstvo zanimljivije i interesantnije za gledaoce i za uopšteno govoreći praćenje, pa čak je možda i nekako izjednačenije.

Kako iz Vašeg ugla izgleda i protiče debitantska sezona kluba u Evropi?

Bio sam u stručnom štabu Partizana kada je igrao u Evropi pa sam znao šta nas očekuje. Da, može se reći da je ovo naš evropski debi i ja jesam zadovoljan dosadašnjim tokom naše evropske sezone.

Ne treba zaboraviti da igramo protiv daleko nadmoćnijih i bogatijih klubova, ali te utakmice i jesu velika škola za nas. Apsolutno sam zadovoljan i radom našeg stručnog štaba i lekarskog dela tima.

Mogu reći da smo uspešno prošli pripreme, mi sada nemamo problema sa povređenim igračima, a posebno nemamo problema sa pucanjem mišića kod igrača, što nam je ključno.

Naravno, igramo na više frontova i gledamo da za svaku utakmicu promenimo barem po četiri, pet, a nekad i šest fudbalera. Ipak i pored toga rezultati nisu izostali.

Treba dodati da smo uspeli da uzmemo bod velikom Olimpijakosu u Ligi Evrope, što nam daje vetar u leđa za budućnost i nastavak ove priče.

Ako se ne varam, mi sada već slobodno možemo da govorimo o evropskom TSC-u?

Da, tako je, u pravu ste, mi sada govorimo o evropskom TSC-u. Imamo želju da budemo učesnik evropskih takmičenja u budućnosti, da kažem stalan takmac u Evropi.

Mi znamo da to ne može doći preko noći, ali isto tako smo svesni da nas put ka Evropi može voditi preko domaće lige.

Jedan dobro odrađeni prelazni rok prošlog leta nije dovoljan kada govorimo o evropskom TSC, zato moramo da nastavimo u tom ritmu i narednog leta.

Igre u Evropi nam daju na samopouzdanju; mi više nemamo nekoliko jakih utakmica u sezoni. Mi ih sada imamo nekoliko izuzetno jakih samo u Evropi, a tu su onda i mečevi u domaćem šampionatu protiv najboljih ekipa.

Osećamo da nam partije u Evropi daju na samopouzdanju te olakšavaju nastupe u Superligi Srbije. Možemo da se lakše pripremimo za domaći „front“ i da igramo u egalu svih 90 minuta protiv bilo kog protivnika u našoj zemlji.

Cilj nam je da zauzmemo visoko mesto na tabeli na kraju sezone i da naravno ponovo izađemo u Evropu na jesen jer nam je dugoročni cilj da postanemo kompetentan rival svim ekipama s kojima igramo, nevažno da li se radi o domaćoj ligi, Kupu Srbije ili bilo kom klupskom evropskom takmičenju – jasan je na kraju razgovora za Danas trener TSC-a Žarko Lazetić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari