TSC iz Bačke Topole želi da protiv Čukaričkog nastavi pobednički niz 1Foto: Pixabay/StockSnap

Derbi četvrtog kola Superlige igraće se u Senti, gde Topolski sportski klub (TSC) dočekuje Čukarički (subota, 17.00).

TSC je u prva tri kola ostvario sve tri pobede i tako najavio da se posle istorijskog ulaska u najviši rang neće zadovoljiti samo borbom za opstanak.

Trener TSC-a Zoltan Sabo istakao je uoči meča da će Čukarički biti najveći test za njegove igrače od početka sezone. Klub iz Bačke Topole je od početka sezone bio bolji od Mladosti, Voždovca i Spartaka, a svoje mečeve kao domaćin igra u Senti zbog izgradnje novog stadiona.

– Čukarički je ekipa koja je poslednjih deset godina u samom vrhu srpskog fudbala, dobro su igrali i u Evropi, pravi napadački fudbal. Sada su napravili sjajnu ekipu u kojoj su spojili mladost i iskustvo i koju dobro vodi trener Aleksandar Veselinović. Oni gaje sličan stil igre kao i mi, pa očekujem dobru i zanimljivu utakmicu. Verujem u svoju ekipu. Puni smo samopouzdanja i verujem da ako pružimo maksimum možemo da osvojimo nova tri boda – rekao je Sabo.

Napadač TSC-a Filip Arsenijević istakao je da u ekipi vlada dobra atmosfera, te da zato nemaju strah ni od jednog favorita.

– Nastavili smo sa dobrim igrama iz Prve lige, tako da smo na dobrom putu da pravimo dobre rezultate. Ni jedan protivnik nije lak, a sada nam dolazi Čukarički koji u svom sastavu ima dobre mlade igrače, koji u kombinaciji sa iskusnim čine odličnu celinu. I oni su prvenstvo otvorili pobedama, tako da će ovo sigurno biti kvalitetan meč i publika će imati šta da vidi – naglasio je Arsenijević.

Čukaričkom će ovo biti tek prvo gostovanje u Superligi, pošto su zbog evropskih obaveza odložili meč sa Radom. U dva meča na svom stadionu savladali su Napredak i Radnik.

Vojvodina će u nedelju protiv Radnika pokušati da pobedom zadrži prvo mesto u Superligi. „Lale“ su u sredu odigrale prijateljski meč protiv gradskog rivala Proletera (1:0), a trener Nenad Lalatović istakao je da će njegovi izabranici morati da igraju mnogo bolje ako misle da pobede tim iz Surdulice.

– Na prijateljskim utakmicama se prave igrači i ovo je jedan veliki minus za sve one koji žele da dobiju šansu. Za dres Vojvodine mora mnogo više da se bori i pokaže mnogo veća želja. Mora mnogo bolje i mnogo ozbiljnije, inače nećemo uspeti da osvojimo sva tri boda protiv Radnika – zaključio je Lalatović.

Radnički na „Čairu“ dočekuje Voždovac (subota, 20.00) koji ove sezone još uvek nije zabeležio pobedu. Trener Nišlija Simo Krunić ne krije da očekuje tri boda, ali ga brine što još ne može da zbog povreda računa na sve prvotimce.

– Postoji velika verovatnoća da se Stojanović vrati u prvu postavu, dok Haskić još nije spreman za 90 minuta. Koja god postava da izađe, cilj je jasan – da budemo agresivni, da stvaramo više šansi i jače pritiskamo zadnju liniju. Ako to odradimo kako treba, tri boda ne bi smela da izostanu – naglasio je Krunić.

Poslednja sezona na „Karađorđu“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je da će Vojvodini ovo biti poslednja sezona na stadionu „Karađorđe“ pošto će narednog leta na istom mestu početi izgradnja novog zdanja. Još uvek nije poznato gde će Novosađani sledeće sezone igrati svoje mečeve, a do sada je praksa bila da kad ne mogu da igraju na „Karađorđu“ gostuju u Subotici na stadionu Spartaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari