TSC izgubio od Vest Hema u Londonu: Tako blizu, a tako daleko od podviga 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Fudbaleri TSC izgubili su u Londonu od Vest Hema rezultatom 3:1 (0:0) u utakmici prvog kola Lige Evrope.

Ekipa iz Bačke Topole povela je preko Petra Stanića u 48. minutu, domaći su stigli do izjednačenja posle autogola Nemanje Petrovića, da bi do trijumfa stigli pogotcima Mohameda Kudusa u 70. i Tomaša Součeka u 82. minutu.

TSC, koji je prvi put nastupio u grupnoj fazi jednog od evropskih takmičenja, prikazao je solidnu partiju, ako se uzme u obzir sa kakvim očekivanjima je bio ispraćen u London.

Na ruku im je išlo i to što su domaći nastupili bez devetorice standardnih prvotimaca, međutim, ekipa Žarka Lazetića je i u takvim okolnostima bila veliki autsajder.

Prošlosezonski pobednik ovog takmičenja je od prvog minuta napadao, imao veliku terensku inicijativu, stvarao šanse, ali su gosti uspevali da sačuvaju svoju mrežu.

Kako je utakmica odmicala TSC je igrao sve bolje, a Stojić je u finišu prvog poluvremena pogodio prečku.

I na početku drugog dela gosti su imali dve šanse, da bi nedugo zatim Stanić doveo svoj tim u vođstvo.

Ipak, u nastavku utakmice do izražaja je došao kvalitet igrača tima iz Londona, koji je najviše zahvaljujući Kudusu preokrenuo rezultat do 70. minuta, a zatim obezbedio trijumf golom Součeka.

U drugoj utakmici u Grupi A Frajburg je u Pireju pobedio Olimpijakos sa 3:2. U narednom kolu, 5. oktobra TSC dočekuje Olimpijakos, a Vest Hem gostuje Frajburgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari