Tuča navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa u Berlinu, više povređenih 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN

U kasnim večernjim satima u subotu došlo je u Berlinu do tuče između navijača Panatinaikosa i Olimpijakosa. Kako izveštavaju grčki i nemački mediji ima povređenih, a policije je u pomoć morala da pozove i vatrogasce, prenosi Sportklub.

Zvanično, prijavljeno je 12 povređenih, od toga dvoje teže i jedna osoba koja je u kritičnom stanju, prenosi Basket njuz.

Veče uoči finala fajnal fora Evrolige navijači dva grčka tima sukobili su se na više lokacija u Berlinu, ali je do najozbiljnijeg sukoba došlo oko 23 sata na Prenclauer Bergu, u blizini stanice metroa.

Kako navode mediji, nije trebalo mnogo da se verbalni sukob pretvori u fizički obračun koji je policija jedva stavila pod kontrolu. I to tek kada je u pomoć pritekla i vatrogasna brigada. Na licu mesta je bilo i više vozila hitne pomoći.

Kako je u zvaničnom saopštenju vatrogasaca navedeno, povređeno je 12 osoba, od toga dve osobe teže, dok je jedna osoba u kritičnom stanju.

U tuči je učestvovalo oko 60 ljudi. Policija je navela i da su neki od njih koristili bejzbol palice i motke. Nekoliko osoba je privedeno, a policija istražuje ko su osumnjičeni za pripremanje tuče.

„Još uvek ne možemo da potvrdimo šta je tačno iniciralo sukob“, reneo je Berliner cajtung izjavu portparola tamošnje policije.

Grčki mediji navode da će oko 5.000 navijača u nedelju ujutru doći u Berlin.

„Biće ih 10.000, pretvoriće Uber Arenu u Oaku“, rekao je Ergin Ataman.

U isto vreme, u Berlinu je i dalje veliki broj navijača Olimpijakosa uprkos porazu njihovog tima u polufinalu.

Od 17 sati na programu je meč za treće mesto između Olimpijakosa i Fenerbahčea. Finale fajnal fora zakazano je za 20 časova i u njemu se sastaju Panatinaikos i Real Madrid.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari