Tuča, podlivi - budalaštine 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Jedan tabloid je zakuvao, a zagoreli i opor miris u Crvenoj zvezdi su dan kasnije pokušali da pretvore u prijatniji ukus.

Zbog natpisa i tvrdnji da su se trener Alimpijević i kapiten Lazić verbalno, pa čak i fizički sukobili, kao i da je Pero Antić neprofesionalnim ponašanjem ozbiljno podrio autoritet četiri godine mlađeg stručnjaka, Nebojša Čović, predsednik Zvezde, okupio je navodne aktere sukoba i na jučerašnjoj konferenciji za medije ponudio odgovore na sva pitanja.

Jedan za drugim, svi su demantovali natpise o sukobima u svlačionici.

– Mislim da ove priče više idu od našeg sportskog rivala. A i to je spinovanje, da je Andrej Vučić uporno protiv Čovića. To je ista priča. To je projekat priče KK Crvena zvezda je državni projekat koji puni Aleksandar Vučić predsednik države basnoslovnim parama. Samo da znate da ni ono prvo, ni ono drugo nije istina. Imamo veliku pomoć, ali ništa manju nemaju ni drugi klubovi, na prvom mestu Partizan, koji ima i veću. Nemoj da pričaš o pločicama, bravarima i limarima, nego daj da otvorimo Zvezdu iznutra – oštar je i nedvosmislen prvi čovek Crvene zvezde.

Trener Alimpijević bio je posebno pogođen pisanjem tabloida.

– Dogovorite se kada se to desilo, da li posle Borca, posle Bamberga… Posle Bamberga je ona moja uveličana slika, sa navodnim podlivima… Povredilo me je to, jer sam se od početka trudio da imam normalan odnos sa medijima. Imam temperaturu 38, a oni mi nalaze podlive od udaraca – prokomentarisao je mladi stručnjak „problem“ sa Lazićem, a zatim se osvrnuo na odnos sa Antićem.

– Taj odnos u godinama je zanimljiviji vama, nego nama. Verovatno je neko video i smislio da tu malo zakomeša stvari i da ubaci malo blata. Peru ne mogu ja da ukrotim, Pera drži tim. Šta da mu radim? Da mu lomim stopalo? Naravno da imam više razumevanja za Peru Antića nego za neke druge, on je već dao mnogo više nego što smo mislili da će. Čovek sa tri Evrolige, NBA ligom, sad bi trebalo da mu razvalimo stopalo da bi bilo da je disciplinovan? – rezigniran je Alimpijević, napominjući da je čitava priča čista budalaština.

Pero Antić je bio provlačen po društvenim mrežama u klipovima sa dečjeg rođendana na kojim se vidi kako puši cigarete, priča o alkoholu, a sve neposredno posle poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća.

– Smešno šta je sve izašlo na dan rođendana mog sina. Svi koji me znaju znaju da nije moj stil da dam žuti karton Duletu. Neka je na čast tom novinaru, jer nisu svi takvi. Radimo dobro, imamo dobru hemiju i posle Kupa neko pokušava da rasturi tu hemiju. Puno respekta imam prema Duletu, on je trener i šta god on da kaže mi ćemo da uradimo, bez razlike u odnosu na godine i te stvari – naveo je Antić, dok je i kapiten Lazić bio revoltiran zbog natpisa

– Trener i ja smo izašli na konferenciju posle Borca i ne sećam se da je imao neki podliv, bio je i dva dana posle na konferenciji i nije ni tada imao podliv. Ne znam odakle ljudima ta pomisao i zašto se bave ovim stvarima. Internet i mediji su danas dostupni i neka deca koja počinju da treniraju i kojima smo mi uzori, čitaju ovakve stvari i šta će oni da pomisle o nama? – reči su kapitena.

Hoćete opet crno-beli svet?

– Hoćete opet da bude crno-beli svet, kao od 1993. godine? Ispunili smo obećanje da će Zvezda učestvovati na Fajnal-foru u Beogradu. U nedelju smo to uspeli ispunili smo to i završili smo, naši juniori će učestvovati. Zamoljen sam, za kraj, od svoje supruge da prenesem ono izvinjenje bravaru i limaru koji su to radili sa peharom zbog nedeljnog debakla Partizana u juniorskom derbiju – poruka je predsednika Čovića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari