Turski selektor ljut na Svetislava Pešića: Nije fer da mi se tako obraća, on je moj prijatelj 1Foto: Starsport

Selektor košarkaške reprezentacije Turske Ergin Ataman bio je razočaran zbog poraza svog tima od Srbije (77:76) u meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Ataman se, takođe, požalio i na ponašanje njegovog kolege Svetislava Pešića, sa kojim je imao i verbalni duel tokom utakmice.

„Neprihvatljivo je između trenera da tako pričaju, bila je čista nesportska, obratio sam se sudijama i Pešić mi se obratio što se žalim i nije fer da mi se tako obraća sa klupe, i da provocira reakciju navijača. On je moj prijatelj i znam da je pod velikim pritiskom što nije osvojio Evrobasket, ali ne treba tako da provocira“.

On je bio nezadovoljan i suđenjem.

„Bilo je veoma teško, teška atmosfera. Ali, ponosan sam na moje mlade igrače da se ovako bore 40 minuta, do poslednjeg šuta. Sjajna utakmica. Dve stvari: odlično smo igrali odbranu, ali smo gubili lopte suviše lako. Posle toga je Srbija ubacila 14 poena. To pokazuje da su oni igrali veoma agresivno, što je na domaćem terenu. Ali nije normalno 24 penala u odnosu na 17 penala, a oni su bili agresivniji. Čestitam Ristiću jer je pronašao u karijeri šut za tri poena“, izjavio je selektor košarkaša Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari