Tužilaštvo zbog tuče traži 18 meseci zatvora za napadača Kadiza Darvina Maćisa 1Foto: EPA-EFE/Roman Rios

Venecuelanski fudbaler Darvin Maćis, koji trenutno igra za Kadiz, priznao je ove srede da je učestvovao u tuči sa ostalim optuženima u Granadi pre dve godine koja je za posledicu imala više povređenih lica, iako je prvobitno uveravao da se radilo o razmeni udaraca u kojoj su bile samo korišćene pesnice te da niko nije bio povređen, piše čuveni španski radio Cadena SER.

On je to učinio tokom svoje izjave kao optuženi na suđenju u Krivičnom sudu u Granadi u kojem je odgovarao samo na pitanja svog advokata.

Tužilaštvo je zatražilo 18 meseci zatvora za Maćisa i još trojicu optuženih za dva krivična dela počinjena tokom tuče 2021. godine, kada je igrao za Granadu.

Dvojica od ostale trojice optuženih takođe su se izjasnila krivim za krivična dela nanošenja teških telesnih povreda kao i izazivanje opšte opasnosti, dok je treći izjavio da je bio u svojoj kući u vreme događaja.

Tridesetogodišnji reprezentativac Venecuele, optužen je da je učestvovao u tuči 4. aprila 2021. godine u 22:30 časova u Granadi, u sukobu u kojem su dva lica teško ranjena.

Aktuelni igrač Kadiza je objasnio da je otišao u lokal na piće i počeo da razmenjuje uvrede koje su dovele do tuče u kojoj su svi počeli međusobno da se udaraju.

„Bilo ih je troje, a bilo je i nas troje“, priseća se Maćis, ali je negirao da je korišćeno oružje ili stolice u napadu na podnosioce žalbe.

Suočen sa ovim svedočenjem, jedan od povređenih je izjavio da se radilo o napadu četiri osobe na njega, koji su stigli automobilom, izašli i bez reči počeli da ga udaraju. Takođe je tvrdio da ga je Maćis udario nogom dok je ležao na tlu te da mu je slomio nos.

Tužilaštvo smatra da se fudbaler, uz pomoć „tri pomagača“, pojavio u kafiću u kojem je bila njegova bivša supruga sa novim partnerom i bez ikakvih reči počeo jako da ga udara.

Tužilaštvo je zatražilo kaznu od četiri godine zatvora za trojicu optuženih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari