U Barseloni besni: Šta će 25 hiljada navijača iz Nemačke na Nou Kampu? 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Sezona u Barseloni rezultatski je u četvrtak uveče doživelka i definitivni krah. Ajntraht je u revanšu četvrtfinala Lige Evrope, na leđima Filipa Kostića, savladao Barsu (2:3) inspirisan i podrškom sa tribina u formi čak 25 hiljada navijača. Ova činjenica začudila je Katalonce i ostavila ih zatečenim.

Da su prošli, u Barseloni se sigurno ne bi previše bavili podatkom da je Ajntraht imao 25 hiljada navijača na tribinama Kamp Noua.

Klub je bio u obavezi da obezbedi pet hiljada ulaznica za gostujuće navijače, a posle eliminaicje u četvrtfinalu Lige Evrope, uprava ispituje i traži krivce koji su mogućili da navijači iz Nemačke doputuju i dobiju 25 hiljada karata.

Ćavi, trener Barselone, bio je zatečen i razočaran posle rezultatskog neuspeha njegove ekipe u Ligi Evrope.

„Svakako da nam ambijent na tribinama nije pomogao. Sve je ličilo na nekakvo finale, sa podeljenom publikom. Naravno da bi nam lakše bilo sa 70 ili 80 hiljada naših navijača… Razočaran sam, igrači su sve to komentarisali u svlačionici. Klub proverava šta se dogodilo. Potrebno je da se istraži. Da li je u pitanju bila loša procena s naše strane, ili nešto drugo. Ovo je veliki udarac za nas, ne volimo da gubimo. Ali moramo dalje“, poručio je katalonski stručnjak.

Đoan laporta, predsednik kluba, pokušao je da se javnosti predstavi kao neko ko nije bio obavešten o tome da će Ajntraht imati znanto veću podršku na tribinama od „dozvoljene“.

„Ono što se  dogodilo na tribinama je sramota koja više nikad ne sme da se ponovi! Žalosno! Moraćemo u buduće da budemo stroži, da ne dozvolimo takve stvari. I pre svega da sprovedemo istragu. Kao navijač Barselone veoma sam postiđen“, naveo je Laporta i time negde potvrdio da i od njegovog dolaska u klubu stvari nisu dovoljno funkcionalne.

Prema pravilima Uefe klub je imao obavezu da Nemcima prosledi 5.000 ulaznica; međutim čak 26.000 navijača Barselone odlučilo je da „zamrzne“ svoju sezonsku ulaznicu za susret sa Ajntrahtom, tako da su ta sedišta ostala upražnjena i dostupna za rezervaciju/otkup na internetu.

Sumnja se još da su mnogi od pomenutih sezonaca direktno preprodavali svoje karte gostima iz Frankfurta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari