U Čajetini počinje prvi "Open rally day" 1

Automobilska i sportska manifestacija „Open rally day“ održaće se danas u Čajetini, od 11 do 16 časova.

Manifestaciju, čiji je cilj promocija auto-sporta, provera automobila uoči predstojeće takmičarske sezone i ukazivanje na potrebu odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju, organizuju klub „Mačkat racing“ i Sportski savez Čajetine.

Trka će startovati u centru Čajetine, kod sportske hale, potom će reli timovi voziti Ulicom Kralja Aleksandra do saobraćajne petlje za uključenje na magistralni put i nazad. Staza je duga 3,2 kilometra u oba smera i ima 26 krivina, a organizatori navode da su obeležena mesta za publiku i preduzete sve mere bezbednosti. Taj putni pravac biće zatvoren za saobraćaj od 10.45 do 16.15 časova.

Čajetinski reli, za koji su se prijavilo petnaestak timovova iz Užica, Bajine Bašte, Valjeva, Kraljeva, Beograda i Novog Sada, nije takmičarskog karaktera i zamišljen je kao trening vožnja, tokom koje će trkači moći da provere svoja vozila pred natupajuću takmičarsku sezonu. Bez obzira na to, kako poručuju organizatori, publika će moći da uživa u uzbuđenjima trke.

Jedinstvenost čajetinskog relija je u tome, kako su istakli organizatori, što se organizuje u samom centru grada, što je prvi put u Srbiji, iako je to, kako je rečeno, uobičajeno u inostarnstvu. Zbog toga su poručili gledocima i prolaznicima da moraju da se pridržavaju uputstava redara, da poštuju zone označene za publiku i ostale bezbednosne mere.

Nakon relija, za koji je rečeno i da će obogatiti sportsko-turističku ponudu tog područja, u centru Čajetine nastupiće užička grupa Rock Almanah.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari