U igri Ivan Tomić i Saša Ilić 1Foto: FK Partizan

Pre nešto više od mesec dana uprava fudbalskog kluba Partizan vratila je Zorana Mirkovića u Humsku…

… tako što je nekadašnjeg potpredsednika crno-belih stavila na mesto upražnjeno smenom trenera Miroslava Đukića, s njim u paketu stigao je i bivši generalni sekretar Gordan Petrić, angažovan kao pomoćnik šefa struke, a zamisao većeg dela vrhuške je da im u skorije vreme priključi njihovog velikog prijatelja i bliskog saradnika s kraja prošle decenije – Ivana Tomića. I to ponovo na funkciji sportskog direktora.

Najtrofejniji srpski klub u 21. veku ima čoveka zaduženog za selektiranje igrača i dovođenje trenera, ali u kući osvajača poslednjeg nacionalnog Kupa već neko vreme provejava nezadovoljstvo radom Ivice Ilieva. Mada je tokom trogodišnje kancelarijske ere eks napadača „parni valjak“ uzeo pomenuti trofej i jednu titulu, a prošle sezone dogurao sve do nokaut faze Lige Evrope, nadređenima se ne dopadaju trenutna osrednjost ekipe i bodovni zaostatak u prvenstvu, stavljaju mu na teret ispadanje iz UEFA kvalifikacija i skromnu zaradu od transfera za sve to vreme (naročito ovog leta), a posebno ne mogu da mu oproste totalni promašaj sa rekordno plaćenim i pompezno proslavljenim transferom Sejduba Sume. Uz sve to računaju da bi mogao da im posluži kao idealno žrtveno jagnje u pokušaju da smire razjedinjene navijače, složne samo u proceni da je i rukovodstvo i te kako odgovorno za to što u crno-belom dresu gledaju mnoge fudbalere koji to svojim kvalitetom ne zaslužuju i da kao takvo treba da ode. A, nekadašnji vezista im dođe kao „kec na 11“, s obzirom na dve osvojene duple krune u vreme njegovog direktorovanja i činjenicu da je baš on „izmislio“ ljubimce „grobara“ Lamina Dijaru, Almamija Moreiru i Antonela Žuku.

U ubeđivanju neuspelog trenera, oteranog baš u vreme ovog Upravnog odbora, ne ide im na ruku to što se Tomić u međuvremenu sasvim distancirao od fudbala i to što ne podnosi pritisak, naročito putem medija, ali tu su zato Mirković i Petrić kao potencijalni džoker u razgovorima sa nekada prvotimcem Rome, Alavesa i Rajo Valjekana. Ukoliko ambiciozni i borbeni Iliev ne nađe načina da spreči svoj iznuđeni odlazak iz direktorske fotelje, koju će, kako je nedavno javno rekao, dobrovoljno napustiti tek ako Partizan drugu sezonu zaredom ne bude šampion.

I(li) ako se neko u međuvremenu ne seti da legendarni kapiten Saša Ilić na leto ili čak na zimu završava igračku karijeru i da bi većina partizanovaca volela baš njega da vidi baš na čelu sportskog sektora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari