U igri "viša matematika" 1Foto: Evroliga arhiva

Pred današnje utakmice poslednjeg kola regularnog dela Evrolige čak šest ekipa borilo se za plasman od šestog do osmog mesta, i postojale su čak 64 moguće kombinacije kako će se poređati posle poslednjeg kola.

Najuzbudljivija završnica od dosadašnje tri u ovom formatu dovela je do toga da se čak i Evroliga pozabavila „višom matematikom“ i izvagala šanse svakog ponaosob.

Prema zvaničnom sajtu Evrolige Baskonija ima čak 93,75 odsto šansi da se nađu u plej-ofu, dok je Panatinaikos na 76,56 procenata. Solidne šanse ima i ekipa Žalgirisa, kojoj elitno takmičenje daje 46,88 odsto da uđe u prvih osam, a odmah za njima sledi Armani iz Milana sa 45,31 odsto. Najmanje šanse imaju ekipe Olimpijakosa i Makabija, kojima je potrebno da se poklopi mnogo rezultata kako bi se našli među osam ekipa.

Baskonija u poslednjem kolu gostuje moskovskom CSKA, Efes će dočekati Armani, Panatinaikos igra sa ekipom Budućnosti, dok Žalgiris gostuje Real Madridu. U petak Olimpijakos igra protiv sa Darušafakom, dok Makabi gostuju Fenerbahčeu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari