U Jaši Tomiću devojčice igraju fudbal 1žfk modoš

Ako ste devojčica u malom selu, kakvo je danas Jaša Tomić, nemate previše mogućnosti da se bavite sportom.

Jaša Tomić nekada je imalo 5.000 stanovnika i bilo opštinsko sedište. Danas u selu živi 1.000 stanovnika i njemu postoji tek nekoliko klubova u muškom sportu.

Devojčice iz ovog sela zato su se, na ideju dugogodišnjeg fudbalskog radnika a sada predsednika uprave, Lukača Sebastijanova okupile u ženski fudbalski klub “Modoš”.

I za samo godinu dana koliko postoje, kadetkinje “Modoša” stigle su do takmičenja u Razvojnoj ligi Vojvodine – Sever, imaju novog trenera i dobre uslove za treniranje.

Ovih dana počele su sa pripremama za prolećni deo prvenstva.

– U ovoj ligi ima 13 klubova i dobrim delom su iz većih sredina. Banat može da se podiči da ima tri ženska fudbalska kluba koja deluju u selima i prigradskim naseljima – u Stajićevu, Mužlji i Jaši Tomiću. Mislim da je za Jašu jako dobro da ovaj klub postoji. Selo je opustelo, sa nekadašnjih 5000 stanovnika spalo je na 1000. Ima nekoliko sportskih klubova, ali u muškom sportu – ističe Sebastijanov.

Prvoj prozivci posle zimske pauze odazvalo se 16 kadetkinja a na prvom treningu su se fudbalerke upoznale i sa novim trenerom Miroslavom Simanićem.

Ono što posebno raduje sve u klubu je što, pored kadetkinja, u klubu ima i mlađih devojčica koje čekaju svoju šansu. Najmlađe idu u zabavište, ali kako u “Modošu” kažu, one su budućnost jašatomićkog ženskog fudbala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari