U kontaktu sa Amerikancima 1Foto: STARSPORT

Partizan je prvi „povukao nogu“, a od ponedeljka će i košarkaši Crvene zvezde startovati sa treninzima.

Danas su svi igrači koji su sve vreme boravili u Beogradu, obavili testiranja u hali Basketlend na Čukaričkoj padini, što je osnovi preduslov kako bi mogli da započnu sa treninzima na otvorenom.

Dragan Šakota, trener Crvene zvezde, smatra da je ovo samo neki novi početak u okolnostima koje se mogu podvesti pod samo jednu reč – neizvesnost.

– Situacija u kojoj se nalazimo, posle dva meseca pauze, je specifična, sve je i dalje neizvesno, ali se nadamo nastavku sezone. Ovo je neka vrsta početka, mada mi u suštini ne znamo kakav će nastavak biti. U ovom trenutku ne postoje dozvole za treniranje u dvorani, ne znamo da li će se takmičenja nastaviti, ako se nastave, to onda zahteva i drugu vrstu treninga – istakao je trener Zvezde.

Umesto utakmica, igrači su se našli u dvomesečnoj stagnaciji, sa kojom niko od njih prethodno nije imao nikakva iskustva.

– U ovom periodu trebalo je da igraju najvažnije utakmice u životu. Sada sve ispočetka, niko ne zna šta će biti, ali znam da ne postoji nijedan igrač koji ne želi da se nastavi takmičenje. Nije u našim rukama, čekamo odluke nadležnih, 24. maja kažu da će se definitivno znati – naveo je Šakota, koji je poručio da je u redovnom kontaktu sa američkim igračima, od kojih su većina njih nosioci igre u Zvezdi.

– Da, čujemo se telefonom, porukama, svi su u neizvesnosti, svi se pitaju šta će biti. U zavisnosti od države, neki se više pribojavaju, smatraju da nije pametno nastaviti. Nadamo se nastavku, istina, na ključnim pozicijama većina su Amerikanci, videćemo kako će se odvijati taj povratak, karantini, problemi. Sa ovim niko nema iskustva, ne liči ni na početak priprema, ali ako se nastavi, jasno je, tražićemo način da se što pre uđe u formu – podvukao je Šakota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari