U Laciju ljuti na Davida Silvu 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

U fudbalskom klubu Lacio ljuti su na igrača Davida Silvu koji je ipak odlučio da potpiše ugovor sa Real Sosijedadom, preneli su danas italijanski mediji.

Silva je na kraju sezone napustio Mančester siti posle 10 godina. Za taj klub odigrao je 436 utakmica, postigao je 77 golova i osvojio 14 trofeja, od kojih i četiri titule u Premijer ligi, 2012, 2014, 2018. i 2019. godine.

Verovalo se da će Silva preći u Lacio, ali se ipak odlučio za povratak u Španiju. Kako su preneli Skaj Italija i Fudbalitalija, Silva nije obavestio Lacio da će odbiti ponudu, a to je klub saznao tek kada je Real Sosijedad sinoć saopštio da je Silva potpisao ugovor. To je najljutilo sve u rimskom klubu.

Činilo se da je prelazak Silve u Lacio gotova stvar, on je trebalo da potpiše trogodišnji ugovor uz platu od četiri miliona evra po sezoni, privatni avion na raspolaganju i ostale luksuzne pogodnosti.

Čak je i napadač Lacija Ćiro Imobile bio uveren da će Španac doći u klub, nakon što je prošle nedelje rekao da je Silva „sjajan i iskusan fudbaler koga u ekipi čekaju raširenih ruku” i da jedva čeka da on stigne u Rim, pred igrače i navijače Lacija.

Silva je ipak odlučio da se vrati u Španiju, gde je igrao za Valensiju, Eibar i Seltu.

On je potpisao za Sosijedad do juna 2022. godine.

Mančester siti juče je saopštio da će ispred stadiona izgraditi statuu Davida Silve.

Statua ispred stadiona Etihad biće otkrivena 2021. godine, zajedno sa još jednom, posvećenom Vensanu Kompaniju, koji je na kraju prošle sezone napustio klub.

Siti će, takođe, izraditi mozaik sa likom Silve, a po njemu će biti nazvan jedan od terena trening centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari