U Novom Pazaru se ne šale; Adem Ljajić kao garantovani "mamac" za publiku 1Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U Novom Pazaru su rešili da ove sezone budu veoma interesantna sredina za fudbalsku javnost.

Nedavno je dugo iščekivani Sejduba Suma sleteo helikopterom u Novi Pazar, a njegov saigrač uskoro će postati i Adem Ljajić.

Dugo se već pričalo o tome da bi 32-godišnji fudbaler mogao da dođe u klub iz svog rodnog grada. Nekadašnji reprezentativac Srbije prošlog leta je trenirao sa Novim Pazarom iščekujući vesti iz Turske.

Pokušavali su u Novom Pazaru da ga odobrovolje da se vrati fudbalskim korenima tokom priprema za novu sezonu, međutim Ljajić je imao aktuvan ugovor sa turskim Karagumrukom.

Prema saznanjima Mozzart sporta, Ljajić bi uskoro trebalo da potpiše ugovor sa Novim Pazarom, a jedini uslov mu je bio da za matični klub igra besplatno.

On je u međuvremenu raskinuo jednoipogodišnji ugovor koji je zimus potpisao sa Karagumrukom tako da će kao slobodan igrač preći u Novi Pazar.

Gradski stadion na kome igra FK Novi Pazar na nekih je 100 metara od Ljajićeve porodične kuće tako da će u papaučama moći da dolazi na treninge i utakmice.

Ljajić je do 14. godine igrao za matični klub „Jošanica“ iz kojeg je otišao u Partizan.

– Biće to najveći dan u istoriji našeg kluba. Dugo je tinjala nada da će Adem da nam se pridruži, a to će konačno i da se dogodi. Posao će biti gotov u četvrtak uveče. U Pazaru čekamo najlepšu fudbalsku noć – poručili su iz kluba.

Ljajić je igrao za Karagumruk od starta sezone, tačnije u prva dva kola, međutim od pobede u gostima nad Bašakšehirom trener Alparslan Erdem više ga nije „skidao“. Verovanto je i činjenica da nije bio u sastavu u poslednja dva kola šampionata Turske uticala na odluku Ljajića da zatraži raskid ugovora.

Nakon demonstracije talenta u Partizanu, Ljajić je sa 19 godina otišao u Fiorentinu. U Firenci se zadržao tri godine, posle čega je prešao u Romu. Tokom boravka u Rimu bio je na pozajmici u Interu. Dve godine je igrao za Torino, zatim je jednu sezonu proveo u Bešiktašu kao pozajmljen fudbaler, a još tri sa garantovanim ugovorom.

Pren engo što je odlučio da se vrati kući, nastupao je za Karagumruk.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari