U olupini aviona u kojem je bio Sala pronađeno telo 1Emilijano Sala Foto: EPA-EFE/ IAN LANGSDON

Ekipa za Istraživanje avionskih nesreća saopštila je da je viđeno telo u olupini aviona u kojem je bio fudbaler Kardifa Emilijano Sala, prenosi B92.

Prema pisanju „BBC“ jedno telo pronađeno je u olupini aviona, u kojem su na dan nesreće 21. januara bili pilot i fudbaler Kardifa.

„Na osnovu analize video snimaka sa ROV (podvodno daljinsko upravljanje vozila) telo je vidljivo u sredini olupine. Sada se razmatraju dalji koraci u konsultacijama sa porodicama putnika i pilota“, saopštio je britanski ogranak za istraživanje nesreća.

Kako se navodi, telo još uvek nije identifikovano u avionu u kome su bili Sala i pilot David Ibotson, pre pada prilikom puta iz Nanta ka Kardifu kako bi Argentinac završio transfer vredan 17 miliona evra.

Dva broda su danima bila u potrazi na lokaciji na kojoj je prethodno pronađen deo aviona. Brod je proteklih dana tragao za olupinom koja je u nedelju locirana na 24 nautičke milje severno od ostrva Gernsi.

Inače, avion tipa „pajper“ u kojem su bili fudbaler Emilijano Sala i pilot David Ibotson nestao je 21. januara pošto je u 19.15 minuta napustio aerodrom u Nantu uputivši se ka Kardifu. Ostaci aviona pronađeni su gotovo dve nedelje kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari