U polufinalu Lige Evrope timovi koji su imali najveće šanse za to 1Foto: EPA-EFE/ Friedemann Vogel POOL

Ni drugo veče četvrtfinala Lige Evrope nije donelo iznenađenja, jer su opet dalje prošli favoriti, tako što se ponovo jedan namučio (Sevilja) a drugi (Šahtjor) bio ubedljiviji u svojoj borbi za Top 4 ovog UEFA takmičenja.

Sve do 88. minuta su strepeli svi vlasnici tiketa s pobedom Sevilje kao siguricom, ali je pogodak Lukasa Okamposa skinuo kamen sa srca i kladioničarima i treneru petostrukog osvajača LE Đoanu Lopetegiju, jer sve do tog trenutka njegov tim nije nalazio načina da materijalizuje svoju terensku dominaciju i brojnije šanse protiv Vulverhemtona – 1:0.

– Mislim da smo zaslužili prolaz. Imali smo više od igre i strpljivo sačekali da to pretvorimo u pobedu nad jednim kvalitetnim timom – kaže Španac na klupi kluba sa Pirineja, kog već za vikend čeka megdan sa Mančester junajtedom, kom se tek u produžecima meča sa Kopenhagenom posrećilo da opravda očekivanja javnosti.

– Već razmišljamo o duelu s najvećim klubom na svetu, velikanu celog sporta a ne samo fudbala. Englezi imaju odličnu ekipu i nalaze se u sjajnoj formi, biće to jedan tvrd meč, ali mislim da ih možemo pobediti. Dobro ćemo se pripremiti – optimista je Lopetegi pred selidbu u Keln, mada je pitanje kako bi se Sevilja provela da su Vulvsi iskoristili penal mnogo pre tog jednog, ali vrednog šuta Argentinca.

U isto vreme, u drugom nemačkom gradu, Šahtjor je „slistio“ Bazel, onako kako dolikuje čestom učesniku Lige šampiona i osvajaču jedne LE, pri čemu je sastav iz Ukrajine s dva gola za 22 minuta na vreme dao do znanja Švajcarcima da što su uradili u Evropi ove sezone uradili su – 4:1.

– Bila je ovo jedna teška utakmica s protivnikom, sa skorom od osam pobeda i jednim remijem u poslednjih 10 utakmica, ali mi smo sve vreme dominirali. Na kraju priče, najvažnije je da smo ostvarili cilj – tako je dešavanja od pretprošle noći video Lukas Kastro, zadužen za stručno vođenje prvog tima prvaka Ukrajine.

Sledeći izazov je još veći i komplikovaniji, pošto će u ponedeljak preko puta biti zahuktali italijanski velikan Inter.

– Sve je moguće, jer imamo neverovatnu ekipu. Dobili smo mnogo utakmica u Evropi ove godine, zašto ne bismo još jednu. Daćemo sve od sebe da izbacimo i jaki Inter – diže lestvicu očekivanja Šahtjorov vezista Valentin Stoker uoči susreta u Diseldorfu.

Polufinale LE

16. avgust (Keln)

Sevilja – Mančester junajted   21.00

17. avgust (Diseldorf)

Inter – Šahtjor 21.00

* igra se jedan meč

* finale je 21. avgusta

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari