U Riju bolje nego u Londonu 1Foto: twitter.com

Sportisti Srbije spremni su da obore rekord po broju medalja na Olimpijskim igrama i svi očekuju da će ih biti više nego u Londonu, odakle smo se vratili sa četiri odličja, izjavio je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Najviše očekujemo od onih koji su nas navikli na osvajanje medalja, ali ovoga puta očekujem to i od sportista koji su imali neverovatne rezultate poslednje tri godine, a tu prvenstvno mislim na pojedinačne sportove, rekao je Udovičić za RTS.

On je istakao da je veoma teško igrati pod pritiskom moranja, kao što to rade Novak Đoković i vaterpolisti, gde cela nacija očekuje zlato i doživljava to kao nešto normalno.
Govoreći o podršci države sportistima, Udovičić je podsetio da se nagrade za osvajanje medalja sada isplaćuju u rekordnom roku, sportisti su to prihvatili kao nešto normalno i to sada sa pravom očekuju.

Prema njegovim rečima, važnije od nagrada je to što naši sportisti imaju sve uslove i što su ispunjene i njihove i želje njihovih trenera, iako je bilo možda i nekih nelogičnih zahteva.
Država je povećala iznos nagrade za osvajanje Olimpijskih igara, ali je najbitnije da svaki naš sportista, gde god da se nalazi, ima najbolje moguće uslove, što smo obezebedili u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, kazao je Udovičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari