U Tokiju će zajedno na medalju 1Foto: FIBA

Odluka dugogodišnjih saigrača i prijatelja, Dušana Domovića Buluta i Đorđa Majstorovića da se raziđu i faktički „rasture“ verovatno najbolju basketašku ekipu ikada – Novi Sad zabrinula je i ljude u Košarkaškom savezu Srbije.

Basket reprezentaciju, koja bi na Olimpijskim igrama u Tokiju trebalo da cilja jednu od medalja, čine upravo doskorašnji asovi ekipe Novog Sada, koja je više od decenije na svim većim takmičenjima planetarnog nivoa bila nepobediva, silna i nadasve trofejna.

Raskid saradnje ipak ne bi trebalo da utiče na sastav naše reprezentacije u Tokiju, s obzirom na to, da su uprkos svemu, Dušan Domović Bulut i Đorđe Majstorović, pre svih, još uvek voljni da zajedno pokušaju da na Olimpijadi dođu do medlje.

Toma Ivošev, prijatelj i neko ko je sa Markom Savićem, Dušanom Domovićem Bulutom i Markom Žderom oformio lokalnu ekipu iz Novog Sada, prvi je odlučio da ode iz ekipe pošto više nije hteo da igra basket 3×3.

Njegova odluka nagnala je ostalu trojicu da se dogovore kako će i da li će uopšte nastaviti zajedno. Trebalo bi napomenuti da Ivošev nije konstantno igrao na svim turnirima tokom svetskih turneja i da su umesto njega često uskakali Nikola Pavlović, Danilo Mijatović….

Činjenica da u prošloj sezoni, do pandemije korona virusa, ekipa Novog Sada nije više delovala tako dominantno, verovatno je uticala na konačnu odluku da Majstorović i Savić pređu u ekipu Ub (nekadašnji Vrbas).

Pogotovo je zanimljivo da se na takav potez odlučio Savić, koji je Bulutov drug iz detinjstva i neko sa kime je oformio svoje prve basketaške ekipe.

Njih dvojica pridružili su se Miroslavu Pašajliću, a ekipu iz Uba činiće još Strahinja Stojačić, Marko Branković i Ivan Popović.

Novi Sad sasvim sigurno više neće činiti igrači koji su dva puta osvajali FIBA Svetsku turneju i isto toliko puta bili drugi, međutim Dušan Domović Bulut rešio je da ostane i sa nekim novim, verovatno mlađim igračima pokuša da ekipu vrati na svetski tron.

Novi Sad je osvojio tri svetska i dva evropska kupa, četiri titule na FIBA Svetskim turnejama i neverovatnih 20 mastersa što svedoči o tome da je u pitanju najbolja basketaška ekipa na svetu ikada.

Majstorović: Rastanak bez tenzija

„Nakon što je Ivošev odlučio da prestane sa igranjem basketa 3×3 nas trojica smo se dogovorili da se raziđemo. U tome nije bilo nikakve ljutnje, svađe ili nekakvih tenzija; jednostavno su nam planovi postali drugačiji. Bulut ima neke ideje i planove na kojima će raditi posle Tokija, a s obzirom na to da će se do Olimpijade održati i to možda, samo jedan turnir, nismo želeli da unapred iskoristimo jednog igrača koji kasnije ne bi igrao. Dogovorili smo se i da zajedno nastupamo na Olimpijadi i da pokušamo da osvojimo zlato u Tokiju“,  rekao je za Danas Đorđe Majstorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari