Ubedljiva pobeda košarkaša Srbije 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

U petom kolu prve faze kvalifikacija za prvenstvo sveta muška košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Tbilisiju selekciju Gruzije sa 87:50 (18:11, 19:7, 23:18, 27:14).

Izvanredno izdanje naši košarkaši su krunisali ubedljivom pobedom i sada im predstoji još duel protiv Nemačke, koji je na programu u ponedeljak u Novom Sadu.

Uspeh u tom meču veoma je važan, jer se u drugu fazu kvalifikacija prenose bodovi.  Izabranici Saše Đorđevića danas su odigrali fantastično prvo poluvreme, pogotovo u odbrani, kada su brzim i pravovremenim preuzimanjima potpuno zbunili Gruzijce i do odmora su stekli nedostižnu prednost od 19 poena.

Veliko zalaganje reprezentativaca Srbije rezultiralo je dominacijom u reketu i Srbija je utakmicu završila sa 46 skokova, čak 16 više od protivnika.

Susret je odigran sa velikom koncentracijom, o čemu svedoči samo devet izgubljenih lopti, osam manje od Gruzije. Kada se tome doda i veoma dobar protok lopte u napadu i 20 asistencija, jasno je da ubedljiva pobeda nije mogla da nam izmakne.

Gruzija: Andronikašvili 4, Berišvili 3, Bokolišvili, Šengelija 13, Šermadini 4, Bitadze 2, Bojsa, Čočua, Mamukelašvili, Mekfaden 18, Sanadze 2, Cincadze 4.

Srbija: Đoković 2, Dobrić 2, Jelovac 6, Marjanović 13, Todorović 24, Avramović, Gagić, Micić 11, Milosavljević 15, Milutinov 8, Peno, Simonović 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari