Udoka: Više smo vremena gubili tražeći faulove nego pokušavajući da igramo košarku 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Nakon poraza u drugoj utakmici finala NBA lige od Golden Stejta, trener Ime Udoka i centar Bostona Al Horford nisu krili razočaranje na konferenciji za novinare.

Kako piše Mundo Deportivo, trener Seltiksa je upitan za treću četvrtinu (35-14 u korist Voriorsa) istakao da je veoma razočaran tim učinkom.

„Bilo je užasno, iako nismo igrali dobro ni u prvom poluvremenu“, izjavio je on.

Upitan za neke od ključeva poraza, Udoka je ostao sa jednom rečenicom:

„Više smo vremena gubili tražeći faulove nego pokušavajući da igramo košarku. Nećemo nigde stići ako krenemo tim putem.“

Osvrćući se na predstojeće finalne mečeve, rekao je da će jedan od ključnih biti „agresivnost pod obručem“, posebno kada Voriorsi „izvedu svoje niske petorke“ na parket.

Al Horford priznao je da njegov tim nije bio „dovoljno dobar“ da se protekle noći takmiči protiv Voriorsa.

„Bili su bolji u odbrani, propustili smo da postignemo mnogo lakih poena. Gledaću snimak i učiću, bićemo bolji u tome“, obećao je on.

Dominikanac je priznao da njegov tim mora značajno da smanji broj izgubljenih lopti ako želi da ima šansu da bude šampion.

„U mnogim našim pobedama nismo izgubili previše lopti, a u većem broju poraza smo ih izgubili nedopustivo mnogo. Da bismo pobedili, moramo da smanjimo greške“, podsetio je on.

Horford je imao loše veče na parketu, postigao je dva poena i uhvatio osam skokova u utakmici u Čejs centru.

„Želim da pogledam video, da razumem šta se desilo. Mislim da moramo da igramo svojim tempom, kada igramo na taj način bolji smo od mnogih ekipa u ligi“, dodao je on.

Golden Stejt Voriorsi su protekle noći pobedili Boston Seltikse (107-88) i izjednačili finale NBA lige na 1-1 posle prve dve utakmice odigrane u San Francisku.

Stiv Kari (29 poena, 6 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte) bio je najbolji kod Voriorsa koji su klučnu prednost ostvarili u spektakularnoj trećoj četvrtini koju su ređili u svoju korist (35-14).

U Seltiksima je najbolji strelac bio je Džejson Tejtum sa 28 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari