Udruženje reprezentativaca nije fantomsko 1

Obraćamo Vam se sa zahtevom da objavite ispravku – demanti netačnih informacija koje su objavljene u dnevnom listu Danas dana 02.08.2018. godine u okviru teksta koji nosi naslov „Ni u izlogu, ni u radnji“.

U tom tekstu navedeno je: „Bilo bi za pohvalu što je FSS odlučio da reprezentativcima omogući učešće u upravljanju Savezom, da nije u pitanju Udruženje o kome se ne može naći ni jedan zvaničan podatak. U Agenciji za privredne registre ne postoji upisano Udruženje fudbalskih reprezentativaca, na sajtu FSS nema nijedne druge informacije osim da po Statutu daju tri delegata, ne zna se ni ko je predsednik, ko je generalni sekretar, koliko članova imaju, a nigde se ne može pronaći ni podatak gde je sedište udruženja, kao ni kontakt telefon ili email“.

Iznošenjem očiglednih neistina u tom tekstu objavljenom u dnevnom listu Danas se aludira da je reč o tzv. fantomskom udruženju koje ne postoji, a istinito stanje je sasvim suprotno i tražimo od Vas da u narednom broju štampanog i elektronskog izdanja, u istoj rubrici, na istoj naslovnoj strani, sa istom opremom kako je objavljena neistinita informacija, objavite sledeće: „Sportsko udruženje fudbalskih reprezentativaca upisano je u relevantan registar Agencije za privredne registre (APR) dana 28.09.2017. godine. Svi relevantni podaci o tom sportskom udruženju nalaze se u registru APR koji je javno dostupan i kome se može pristupiti putem Internet adrese: www.apr.gov.rs. U okviru podataka kojima se pristupa putem navedene Internet stranice, nalaze se uredno upisani podaci o sedištu Sportskog udruženja fudbalskih reprezentativaca, osobi ovlašćenoj za zastupanje i dr. Osim toga, Statut tog udruženja javno je dostupan i nalazi se u registru APR-a i može se izvršiti uvid u Statut elektronskim putem pristupanjem Internet adresi: www.apr.gov.rs.

Odgovor novinara Danasa u sutrašnjem broju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari