UEFA delegirala Španca: Lahoz sudi u Oslu 1Foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Odlučujući meč, za prvo mesto u četvrtoj grupi „B“ divizije Lige nacija, između Norveške i Srbije, poveren je Špancu Antonio Mateu Lahozu, piše Sport Klub.

Sudijska komisija UEFA, na čelu sa Italijanom Robertom Rosetijem, sasvim očekivano, odlučila je da na centar Uleval stadiona pošalje jednog od najboljih evropskih sudija i učesnika predstojećeg Mondijala u Kataru.

U aktuelnoj sezoni, Antonio Lahoz već je sudio šest utakmica – po tri u La ligi i evropskim takmičenjima. Vodio je i duel Rendžersa i Napolija, u drugom kolu Lige šampiona.

Španac, rođen 1977, iz elitne grupe UEFA sudija, ima bogatu karijeru. Od 2011. na elitnoj sceni, maja 2021. dostigao je i zenit, u finalnom meču Lige šampiona, između Mančester sitija i Čelsija (0:1). Nepunih mesec dana kasnije nije se proslavio na Evropskom prvenstvu, takmčenje je završio već u grupnoj fazi, posle tri utakmice.

Srpskom timu nije ostao u lepom sećanju. Sudio je odlučujući meč, Srbija – Škotska, za plasman na EP, novembra 2020.

Uz Lahoza, na centru Uleval stadiona, naći će se španski mahači Pau Cebrijan Devis i Roberto Dijaz Perez. Poslovi četvrtog arbitra povereni su Hoze Manuer Monteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari