UEFA: Utakmica između Totenhema i Rena neće biti odigrana 1Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Odložena utakmica između Totenhema i Rena u Ligi konferencija neće biti odigrana, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).

Utakmica je trebalo da se igra u četvrtak u Londonu, ali je odložena zbog 13 zaraženih korona virusom u engleskoj ekipi.

Totenhem je u sredu uveče saopštio da je meč odložen, a tome se usprotivio francuski klub, optužujući londonski klub da je doneo jednostranu odluku.

„Nažalost, uprkos svim naporima, rešenje koje bi moglo da funkcioniše za oba kluba nije pronadjeno“, saopštila je danas Uefa.

Ova utakmica je bila poslednja u grupnoj fazi takmičenja, a Totenhemu je bila potrebna pobeda kako bi osvojio drugo mesto i nastavio takmičenje. Remi ili poraz bi eliminisali londonski klub. Ren je već ranije obezbedio prvo mesto u grupi.

Uefa je navela da će konačnu odluku o ovom meču doneti njeno disciplinsko telo. Po pravilima, ako utakmica koja je odložena zbog slučajeva korona virusa ne može da se odigra, tim koji je zatražio odlaganje gubi taj meč službenim rezultatom 3:0.

Nakon utakmice u Ligi konferencija, odložen je i meč Totenhema protiv Brajtona u Premijer ligi. Taj klub je saopštio da su osmorica igrača i petorica članova stručnog štaba Totenhema zaraženi su korona virusom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari