Ukrajinska atletičarka za ruske kolege kaže da su ubice 1EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Jaroslava Magučih digla prašinu svojom izjavom uoči Svetskog prvenstva.

Trofejna ukrajinska skakačica u vis podelila je s novinarima promenu odnosa sa olimpijskom šampionkom Marijom Lasickene, nakon što je Rusija napala njenu zemlju.

„Taj dan je sve promenio. Pisala mi je da ne može da se takmiči jer je Ruskinja. Pa, naši ljudi umiru jer su Ukrajinci. Ona mi je napisala da ne razumem. Ali ja ne znam kako da to razumem“, prokomentarisala je osvajačica bronzane medalje na OI prošlog leta, titule na ovogodišnjem Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, ali i mnogih drugih odličja na velikim takmičenjima.

Njena bivša prijateljica neće nastupiti na SP u američkom Judžinu (15 – 24. jul), jer je Svetska atletska federacija (IAAF) zabranila nastup atletičarima iz najveće države sveta, kao jednu vrstu sankcija za počinjenu vojnu agresiju na suseednu državu.

„Ne želim da vidim ubice na stazi. Oni su zaista ubice, jer mnogo sportista podržava rat“, poentirala je Magučih, koja se u martu nekoliko dana probijala od domovine do Srbije da bi bila u prilici da se bori za najviši plasman na jednoj od planetranih smotri „kraljice sportova“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari